WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nescio Lezing Kortenhoef
Kortenhoef, zo 9 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 16 maart zal de OSG samen met Vuconnected een Nescio-lezing door Prof. Dr. Doret de Ruyter annex koffieconcert geven in het Oude Kerkje in Kortenhoef.

persbericht

Authenticiteit en opvoeding: wat doen we met de kinderen?

Op zondag 16 maart zal de OSG samen met Vuconnected een Nescio-lezing door Prof. Dr. Doret de Ruyter annex koffieconcert geven in het Oude Kerkje in Kortenhoef.


Doret de Ruyter

Opvoedingsdoel

In deze lezing wil Doret de Ruyter  verdedigen dat authenticiteit een opvoedingsdoel is en dat in opvoeding ook met de authenticiteit van kinderen rekening gehouden moet worden. Dergelijke normatieve standpunten vereisen eerst dat we weten waarover we spreken: jezelf volbrengen, jezelf zijn, wat bedoelen we daar eigenlijk mee?  

Zelfbeeld

Vervolgens zal zij ingaan op de vraag wat authenticiteit inhoudt. Kinderen ontwikkelen zich immers  in interactie met anderen binnen een gezin, school en samenleving en die anderen beïnvloeden het beeld dat kinderen van zichzelf hebben, wie ze denken te zijn. Wat is dat ‘zelf’ dan precies?

Ouders

De aandacht richt zich vervolgens op ouders. Gewoonlijk hopen ouders dat hun kinderen volwassenen worden met bepaalde kenmerken (vooral bepaalde disposities) en dat hun kinderen gelukkig worden; hun opvoeding van en omgang met hun kinderen is daarop gericht. Maar wat zijn de grenzen aan hun wensen als ze ook authenticiteit nastreven? En wat zouden zij juist wel moeten doen?

Prof. Dr. Doret de Ruyter is verbonden aan de faculteit der psychologie en pedagogiek (onderwijswetenschappen & theoretische pedagogiek). Van haar hand verschenen diverse publicaties op opvoedings- en ontwikkelingsgebied.
Zie ook: www.vuconnected.nl/authenticiteit-opvoeding

Het concert rond de lezing zal worden verzorgd door Anoek Brokaar, viool en Frank Oppedijk, vleugel

Voor de lezing spelen zij:

  • Frank Oppedijk, twee muzikale mantra’s

Na de lezing:

  • F. Kreisler ,  Liebeslied
  • P.I. Tchaikovski,  twee delen uit ‘Souvenir d’un lieu chèr’: Meditation en Scherzo.

Het duo Frank Oppedijk (piano) en Anoek Brokaar (viool) kent een geschiedenis van dit jaar precies 10 jaar intensieve samenwerking. Deze samenwerking leverde optredens op in onder andere Duitsland, België, Zwitserland, Frankrijk, de Nieuwe Kerk in Den Haag, de Anton Philipszaal, het Vrijthof en de Dag van de Romantische Muziek. Frank en Anoek hebben inmiddels een omvangrijk repertoire opgebouwd dat reikt van de barok tot aan heden, met uitstapjes naar andere stijlen, zoals wereldmuziek. Tijdens hun studie aan het conservatorium (beide in Den Haag) werden zij gecoacht door verschillende toonaangevende musici in Nederland en wonnen zij eerste prijzen op o.a. het Prinses Christina Concours, het Theo v.d. Pas Concours en het SJMN. Masterclasses volgden zij o.a. bij Frank van de Laan, Paolo Giaccometti, Bart van de Roer en Marc Danel.
Tegenwoordig treden zij voornamelijk op met het Artonis Pianotrio, samen met cellist Willem Stam. Vorig jaar traden ze in die samenstelling op in Kortenhoef, maar nu zijn ze weer als duo aanwezig.

Aanvang: 11.00 uur
Plaats: Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef
Entree: € 8,00      kinderen toegang vrij

Voor Agenda OSG, zie: www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief