WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Expositie in de bibliotheek
Nieuw Loosdrecht, ma 26 mei 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Tot medio juli is in De Bibliotheek vestiging Loosdrecht een duo-expositie te bewonderen van werk van twee enthousiaste vrouwen die veel tijd steken in hun hobby: schilderen.

persbericht

Yvonne en Jolande vonden elkaar met schilderen

Tot medio juli is in De Bibliotheek vestiging Loosdrecht een duo-expositie te bewonderen van werk van twee enthousiaste vrouwen die veel tijd steken in hun hobby: schilderen.

Yvonne Weijermans en Jolande Molleman leerden elkaar ongeveer vijftien jaar geleden kennen bij kinderdagverblijf De Pinkenstal. Beiden: "We hebben kinderen van dezelfde leeftijd, dan krijg je dat."

Yvonne vertelt: ”Ik begon twee jaar geleden met mijn deelname aan de schildercursus die wordt  gegeven door Ditte Benschop van het Kursusprojekt in het 3-Luik. Ik wilde graag abstract leren werken. Maar gaandeweg kreeg ik meer interesse in het schilderen van dieren. Daarvan is nu ook een aantal in de bibliotheek te bezichtigen.” Jolande vult aan: “Ik was thuis al bezig met aquarel, dankzij de verhalen van Yvonne ging ik mee naar het Kursusprojekt en daar stapte ik over op acrylverf. Allebei schilderen we nu dieren, landschappen en bloemen.”

Hoe werkt dat, zo’n schildercursus? Yvonne:“Wekelijks hebben we op maandagavond les van Ditte, dat was eerst twaalf en nu zestien keer per jaar. Tijdens de lessen begin je met het opzetten van een doek. Jolande en ik zijn zó enthousiast dat we niet een week wachten tot de volgende les, maar bij mij thuis samen verder werken. Jolande: “Daarbij vullen we elkaar leuk aan. We inspireren elkaar, mag je wel zeggen. En het leuke is: we hebben beide onze dochters aangestoken. Die volgen nu  alle twee de opleiding Communicatie- en mediadesign aan de Hogeschool Utrecht.”

Dat laatste is te zien aan de kleurige posters en visitekaartjes die door de dochters speciaal voor de expositie in de bibliotheek zijn vormgegeven. Yvonne legt uit: “Zo’n driekwart jaar geleden ben ik zelf naar de bibliotheek gestapt om te vragen of we samen mochten exposeren. We zijn géén kunstenaars; we doen dit voor de lol. We vinden het leuk om er veel werk van te maken. Onze posters hangen inmiddels ook bij de supermarkten in de buurt.” Jolande: “Misschien verkopen we wat – dat zou leuk zijn. Maar het hoeft niet!”
Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op www.schilderijen-yvonne.123website.nl   en op www.wix.com/jolandeschilderijen/jolandeschilderijen 

Of kom naar de bibliotheek. Kijk voor openingstijden op  www.debibliotheek.org

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief