WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Burgemeester bij HKL
Loosdrecht, za 12 juli 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op woensdag 9 juli bracht burgemeester Martijn Smit een bezoek aan de Historische Kring Loosdrecht.

persbericht

Burgemeester bezoekt Historische Kring Loosdrecht

Op woensdag 9 juli bracht burgemeester Martijn Smit een bezoek aan de Historische Kring Loosdrecht.


Burgemeester Martijn Smit op het pluche van de oud-gemeente Loosdrecht.

Bij een kopje koffie met historische cake sprak hij de vrijwilligers van de HKL toe, zittend op één van de pluche stoelen uit het oude Loosdrechtse raadhuis. De gemeente heeft grote waardering voor de werkzaamheden die de HKL verricht. De Loosdrechtse historie wordt verzameld, bewaard en doorgegeven aan de volgende generaties, zeer belangrijk voor de samenleving.

Bij de rondleiding door het clubgebouw aan het Lindeplein kwamen de werkgroepen aan bod: op de etage de expositie archeologie in de toonzaal met het accent op het Loosdrechts porselein, in de kelder de gebruiksvoorwerpen, de speciale “kluis” voor de kunstvoorwerpen, de restauratiewerkplaats, de personen~ en foto~archieven. En op de begane grond liet de burgemeester zich alles uitleggen over automatisering, genealogie, bibliotheek en knipseldienst. Tot slot werd de garage aan de andere kant van het Lindeplein bezocht waar de grotere gebruiksvoorwerpen staan opgesteld.

Martijn Smit toonde grote interesse in de diverse voorwerpen, variërend van het originele fietsenrek van Tante Lam’s Café tot een net geconserveerde waag uit 1699. Van veel machines en gereedschappen wist hij het bestaan niet.

De voorzitter van de HKL, Ernst Haselhoff Lich Kasteleijn, was zeer tevreden met dit positieve bezoek, waarbij de toch al goede relatie met de gemeente nog eens onderstreept werd.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief