WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Shakespeare in Kortenhoef
Kortenhoef, ma 15 december 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op donderdag 8 januari 2015 spelen Gijs Scholten van Aschat en Guy Clemens Bij Kunst aan de Dijk in Kortenhoef scènes uit het werk van Shakespeare.

persbericht

Shakespeare in het Oude Kerkje in Kortenhoef

Kunst aan de Dijk luidt het nieuwe jaar op 8 januari in met een bijzondere avond. Twee geweldige acteurs, Gijs Scholten van Aschat en Guy Clemens spelen een introductie op het werk van William Shakespeare (1564-1616). Zij spelen enkele scènes uit Othello, Hamlet, Romeo en Julia, Richard de Tweede en Richard de Derde en wisselen dat af met toelichtingen op de inhoud en de uitvoering.

In het ruim dertig jarige bestaan van Kunst aan de Dijk lag de nadruk altijd op muziek en beeldende kunst. Inmiddels zijn de literaire avonden niet meer weg te denken uit het programma. Toneel is de jongste loot maar blijkens de voorverkoop ook een populaire. Dat is niet gek want twee topacteurs te zien spelen in de intieme setting van het met kaarsen verlichte Oude Kerkje in Kortenhoef is bijzonder, zeker als het werk betreft van William Shakespeare.

Gijs Scholten van Aschat (1959) is een van de grote namen uit de Nederlandse toneelwereld. Op zijn gevarieerde repertoire staan ook toneelstukken van Shakespeare waaronder Hamlet, Richard III en Midzomersnachtdroom. Voor zijn spel werd hij meerdere malen genomineerd voor de prestigieuze toneelprijs Louis d’Or en kreeg die ook, evenals de Arlechinno. Voor zijn rol in de televisieserie Oud Geld, kreeg hij een Gouden Kalf. Ook was hij te zien in films als Cloaca, De Passievrucht en Tirza. Op dit moment speelt Scholten van Aschat bij Toneelgroep Amsterdam. Eerder speelde hij bij het Nationale Toneel, Orkater, Het Toneel Speelt en ZT Hollandia. In 2012 verscheen zijn novelle BERETTA BOBCAT. In het najaar van 2014 neemt Gijs Scholten van Aschat de speelfilm Publieke Werken (naar het boek van Thomas Rosenboom) op.

Guy Clemens (1981) studeerde in 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Sindsdien heeft hij in veel televisieseries gespeeld. Op toneel speelde Clemens in diverse Shakespeare stukken. Bij het Zuidelijk Toneel speelde hij recent in Shakespeare’s beroemde tragedie Julius Caesar.

Informatie

Toneel, Kunst aan de Dijk in het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, in Kortenhoef.
Gijs Scholten van Aschat en Guy Clemens spelen SHAKESPEARE
Donderdag 8 januari 2015, aanvang 20.15 uur.  Entree € 25-, donateurs
€ 20,-. Kaarten bestellen via www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief