WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ruimtevluchten naar Kometen
's-Graveland, ma 8 december 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Donderdagavond zal Alex Scholten voor de KNVWS, in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, in 's-Graveland een lezing geven over ruimtevluchten naar kometen.

persbericht

Ruimtevluchten naar Kometen

Beste redactie,

Minder dan een maand geleden heeft de Europese ESA geschiedenis geschreven door de ruimtesonde Rosetta - na 10 jaren en miljarden kilometers vliegen - in een baan rond een komeet te brengen. Vervolgens heeft op 12 november de kleine zonde Philae een zachte landing op het komeet gemaakt - een bijna onmogelijke opgave die ons al veel heeft geleerd over het ontstaan van het zonnestelsel.


Rosetta en Philae bij de komeet Churyumov-Gerasimenko“ (credit: ESA)

Op donderdag 11 december zal Alex Scholten, voormalige voorzitter van de Nederlandse Kometen Vereniging, een lezing geven met als titel "Ruimtevluchten naar kometen". In zijn lezing zal hij uitleg geven over diverse ruimtevluchten naar kometen, de huidige wetenschappelijke resultaten, het nut van het onderzoek en de actuele stand van zaken rond de Rosetta-missie.

De lezing is georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Weer- en Sterrenkunde afdeling ‘t Gooi en wordt gehouden om 20:00 uur in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland, Noordereinde 54b, naast de nieuwe sterrenwacht die vanaf begin 2015 geopend is voor het publiek. De toegang is €3. Iedereen is van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

Lynn van Rooijen
Voorzitter, KNVWS ’t Gooi
www.knvwshetgooi.nl
Twitter: @knvwshetgooi Facebook

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief