WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
IJskelder was Onveilig
Loosdrecht, di 26 augustus 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De ijskelder op landgoed Eikenrode was onveilig. Op verzoek van de gemeente werd hij tijdelijk volgestort.

Het tweetspervuur van Bos van Hacke Openbaar blijkt niet terecht het vuur op eigenaar Nico Ockhuisen en de gemeente te richten. Wethouder Theo Reijn gaf inzicht in de achterliggende argumenten voor de ingreep.

Vuurtje stoken

Bij inspectie van de ijskleder bleek dat die vrij toegankelijk was. In de ijskelder werd van alles aangetroffen wat daar niet hoorde, maar ook bleek dat er in de ijskelder vuurtjes gestookt werden door kinderen. Omdat de toegang tot de ijskelder nauw met een steile trap is en omdat het donker is in de ijskelder, bestond volgens de gemeente gevaar voor de kinderen die in de ijskelder vuurtje stookten. Het vuur is gevaarlijk, maar ook rookvorming in de ruimte van de ijskelder kan een gevaar betekenen voor degenen die zich in de ijskelder bevinden.

Tijdelijk afgesloten

Om dat gevaar te elimineren verzocht de gemeente aan Nico Ockhuisen om de ijskelder tijdelijk vol te storten met grond. Op termjin zal er voor de ingang van de ijskelder een stalen deur met gleuven geplaatst worden. De gleuven moeten vleermuizen de mogelijkheid bieden om in de ijskelder te overwinteren. Overigens werd er onlangs geen vleermuis aangetroffen in de ijskelder.

Dossier Eikenrode

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief