WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Tweetspervuur Bos van Hacke
Loosdrecht, di 26 augustus 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op Twitter opende de actiegroep Bos van Hacke Openbaar gisteravond een spervuur van Tweets over de afgesloten ijskelder op Eikenrode. De wethouder reageert.

Update 26-8-2014, 17.24: Juiste datum collegebesluit aangepast en besluit onderaan toegevoegd.

Maar liefst negen tweets verzond Bos van Hacke Openbaar (waarvan wij niet weten of hier een persoon, dan wel een complete actiegroep achter zit). Zo te zien is er iemand bezig geweest om alle jurisprudentie, wetgeving en besluiten van het college en/of de raad van Wijdemeren na te pluizen. Per tweet wordt er aangetoond, dan wel betoogd, dat het volstorten van de ijskelder op de buitenplaats Eikenrode illegaal is. Ook wordt er melding gemaakt van twee instanties die dwangsommen kunnen opleggen aan Nico Ockhuisen, de eigenaar van Eikenrode. Dat zou de Dienst Regelingen zijn, omdat er niet aan de flora- en faunawet is voldaan en de gemeente Wijdemeren, omdat er niet zonder de vereiste vergunningen werkzaamheden aan het park mogen worden verricht, op straffe van een dwangsom van € 25.000 per keer met een maximum van € 250.000. In de tweet staat een afbeelding van het collegebesluit van 18-6-2013 met deze strekking 1).

Het tweetspervuur wordt afgesloten met de vraag wie er zal reageren. Er worden een aantal organisaties genoemd, waaronder de gemeente Wijdemeren.

Wijdemeren reageert, de wethouder reageert

Vanmiddag om tien over drie reageert de gemeente: "We lichten e.e.a. graag persoonlijk toe, als u daar behoefte aan heeft. U kunt telefonisch contact opnemen via: 14 035"

Om 15.22 reageert wethouder Theo Reijn naar de gemeente en naar Bos van Hacke in één tweet. Hij schrijft: "Als verantwoordelijk wethouder altijd bereid toe te lichten. Beter dan twitterdiscussie."

Nieuwe communicatie

Hiermee wordt een opvallende nieuwe weg ingeslagen in de communicatie van Wijdemeren met de burger. De eerste tweet wekt de indruk dat men op de Rading 1 volledig op de hoogte is en graag wil toelichten waarom de ijskelder dicht gestort is. De tweet van de wethouder doet dat nog even dunnetjes over, al zegt hij er nadrukkelijk bij dat hij verantwoordelijk is. Omdat hij zijn tweet aan zijn eigen organisatie richt is ook dat opvallend.

Dossier Eikenrode


1) Bedoeld worden de notulen van de collegevergadering van 25 juni 2013 waarin de passage met het besluit inzake de ontwikkeling van Eikenrode en de randvoorwaarden, zoals getweet door Bos van Hacke Openbaar staan vermeld.

bron
Twitter
foto
Twitter
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief