WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jazz at the Castle
Nieuw Loosdrecht, ma 18 augustus 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 31 augustus komt de fameuze big band The Bruce Selection weer terug voor een optreden op het terras van kasteel Sypesteyn.

persbericht

‘Summer Jazz at the Castle’ zondag 31 augustus
The Bruce Selection big band terug op Sypesteyn

Zondag 31 augustus komt op veler verzoek de fameuze big band The Bruce Selection weer terug voor een optreden op het terras van kasteel Sypesteyn. Voor de derde keer inmiddels, een duidelijk teken dat de Loosdrechtse jazz traditie nog steeds veel mensen kietelt, en dat dit orkest in de wereld van de swing goed staat aangeschreven.

Van Benny Goodman tot Aretha Franklin

Vanaf drie uur ’s middags speelt de twintigkoppige band swing, soul, jive, rock, bossa nova en nog het een en ander. Muziek van giganten uit het midden van de jaren negentig zoals Benny Goodman, Count Basie en Glenn Miller, maar ook hedendaags repertoire van bijvoorbeeld Aretha Franklin en Carlos Jobim. De klassieke big band bezetting omvat saxofoon-, trombone- en trompetsecties, ritmische steun van piano, gitaar, bas en slagwerk, en natuurlijk een zangeres.

Uitgeschreven arrangementen zorgen voor de klankkleur en de discipline, maar u hoort ook enthousiaste en fantasievolle geïmproviseerde solo’s.

The Bruce Selection is te horen op muziekpodia, op partyschepen, in (grote) achtertuinen, op festivals, in jazzclubs en café’s, kortom ‘here, there and everywhere’. En krijgt overal lovende recensies.

Hapje, drankje, kaartje

De huiscateraar van het kasteel, Spoon, serveert tijdens en na het concert heerlijke tapas, dagschotels en speciale biertjes. Voor een dinerreservering (en trouwens ook om kaartjes te reserveren voor het concert) is Ingeborg Merkx bereikbaar op het telefoonnummer 06-47238516. Kaartjes (€ 5,00, kinderen tot 12 jaar gratis) zijn voor de aanvang van het concert ook verkrijgbaar aan de ingang van het kasteel, Nieuw-Loosdrechtsedijk 150, Loosdrecht. Aanvang concert 15.00 uur, terras open tot 21.00 uur.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief