WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeren rijdt Elektrisch
Wijdemeren, vr 15 augustus 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De gemeente vervangt binnenkort twee bedrijfsauto's en kiest voor elektrische auto's. De electrocars worden ingezet bij het beheer van de openbare ruimte.

persbericht

Nieuwe electrocars voor gemeente Wijdemeren

De gemeente vervangt binnenkort twee bedrijfsauto’s en kiest voor elektrische auto’s. De electrocars worden ingezet bij het beheer van de openbare ruimte. De voertuigen zijn milieuvriendelijk, hebben geen uitlaatgassen en dus geen uitstoot van CO2 of fijnstof. Op maandag 18 augustus worden de nieuwe voertuigen door wethouder Theo Reijn en de medewerkers Serviceverlening in gebruik genomen. De overstap naar elektrisch rijden is een belangrijke stap in de duurzame ontwikkeling die de gemeente nastreeft.

Getest in de praktijk

De keuze voor de electrocar is zorgvuldig gemaakt. Naast de besparing op brandstof is de electrocar wegenbelastingvrij en niet kentekenplichtig. De maximale snelheid is 40 km/uur. Voordat de gemeente tot aanschaf is overgegaan is de electrocar een week lang kosteloos uitgetest, om ervaring op te doen in de dagelijkse praktijk. Naast het bedieningsgemak en rijcomfort is onderzocht of de actieradius toereikend was om 90 km per dag af te leggen. Na een vergelijkend warenonderzoek met voertuigen van een andere partij zijn de bevindingen geëvalueerd en is de keuze gemaakt.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief