WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bieb op School in Ankeveen
Ankeveen, wo 16 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Bibliotheek opent op 13 mei een Bibliotheek op School in de Joseph Lokinschool in Ankeveen.

persbericht

Een tweede Bibliotheek Op School in Wijdemeren

Exact een jaar na de opening van de BOS in Kortenhoef zal De Bibliotheek een tweede BOS openen, dit keer op de Joseph Lokinschool in Ankeveen. Op dit moment zijn de werkzaamheden in volle gang om een mooie BOS in te richten.


De opening in 2013 in Kortenhoef.

Collectie

Ook in deze BOS zal een aantrekkelijke collectie kinderboeken komen voor alle kinderen t/m groep 8. Prentenboeken, eerste leesboekjes, leesboeken, informatieve boeken en luisterboeken. Het zal er allemaal te vinden zijn.
Extra bijzonder aan deze BOS zal de collectie BoekStart-boekjes zijn. Dit zijn boekjes voor de allerkleinsten. Er zijn al boekjes voor baby’s vanaf 3 maanden!

Biebclub

Het uitlenen van de materialen zal gebeuren door de Biebclub.
Iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur zijn de leden van de Biebclub aanwezig om de klanten te helpen. De Biebclub bestaat een groep leerlingen van de Joseph Lokinschool.
Natuurlijk is er ook een medewerker van de bibliotheek aanwezig om hen te begeleiden.

BOS ook afhaalpunt voor alle inwoners van Ankeveen

Naast bibliotheek voor basisschoolleerlingen wordt de BOS, net als in Kortenhoef, ook afhaalpunt voor gereserveerde boeken voor jongeren en volwassenen!
Iedereen die lid is van De Bibliotheek kan via www.debibliotheek.org materialen reserveren en laten bezorgen in Ankeveen.
Op dinsdag tussen 14.00 en 16.00 kunnen die boeken, dvd’s of luisterboeken dan opgehaald en geleend worden.

Leesbevordering en leesplezier

Het doel van de BOS is dat kinderen (nog) meer plezier in lezen krijgen en daarmee meer en dus beter gaan lezen. De ervaring leert dat kinderen die veel lezen een grotere woordenschat hebben en daardoor ook beter kunnen leren.
Om de aanwezigheid van de BOS optimaal te benutten wordt er door de leescoördinator van de Joseph Lokinschool en de leesconsulent van De Bibliotheek een leesplan ontwikkeld. Hierdoor ontstaat er een integrale aanpak van leesbevordering.
Het project is mogelijk door een subsidie van de Stichting lezen.

Boekstart in de Kinderopvang

Ook peuterspeelzaal De Knuttegrut gaat een intensieve samenwerking aan met De Bibliotheek. Zij doen mee aan het project Boekstart in de Kinderopvang. Ook hier wordt een gezamenlijk (voor)leesplan geschreven. Door deze samenwerking wordt een rijke en stimulerende leesomgeving gecreëerd voor jonge kinderen van 2-4 jaar. Voorlezen en leesbevordering krijgen zo een vaste plek krijgen in de kinderopvang

Opening

De feestelijke opening van de BOS zal plaatsvinden op dinsdag 13 mei. Daarover later meer ………………..

Kijk ook op www.bibliotheekopschool.nl

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief