WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Exotische Bomen Boekesteyn
's-Graveland, di 8 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ga op zaterdag 12 april mee met de boswachter langs de honderd bijzondere en exotische bomen op landgoed Boekesteyn in 's-Graveland.

persbericht

De exotische bomen van Boekesteyn

Een hedendaagse wandeling door het verleden, vertelt via de prachtige en grote diversiteit aan bomen op Boekesteyn, met ieder hun eigen verhaal. Ga op zaterdag 12 april tussen 11:30 en 13:30 uur mee met de boswachter, tijdens deze 2 uur durende wandeling voor volwassenen in 's-Graveland.

Een hedendaagse wandeling door het verleden

Op landgoed Boekesteyn staan meer dan 100 soorten bijzondere en exotische bomen naast de ‘gewone’ inheemse bomen van deze fraaie ’s-Gravelandse Buitenplaats. Oude bomen, dikke bomen, hoge bomen, zeldzame bomen, bomen met aparte vormen. Ze hebben allemaal hun eigen geschiedenis en hun verhaal wordt vertelt door de boswachter. Ontdek bijvoorbeeld de dikste den van Nederland, geplant tussen 1770 en 1830 dus bijna 200 jaar oud! Maar zo is er meer om je over te verwonderen.

Vertrekpunt en aanmelden

Vertrekpunt:: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54-b, 1243 JJ’s-Graveland.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk in verband met het beperkt aantal plaatsen. Dit kan telefonisch bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035-656 30 80 van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur, of via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief