WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
SP: Benoeming Kruisinga?
Haarlem, do 14 november 2013

De SP-fractie stelde vragen aan GS van Noord-Holland inzake de benoeming van Rinske Kruisinga als voorzitter van de Commissie die gaat over Vliegveld Hilversum.

De vragen zijn te vinden op de website van de provincie. De essentie van de vragen is in feite of er sprake was van een openbare vacature waarop iedereen kon reflecteren, of dat er een "onderhandse" benoeming heeft plaatsgevonden van de oud-gedeputeerde Rinske Kruizinga.

Dossier Ter Sype/Vliegveld Hilversum

website Provincie Noord-Holland

Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland

Haarlem, 17 oktober 2013

Vragen van mevrouw C. Boelhouwer en de heer D.C.J.M. Wellink (SP), inzake Commissie Regionaal Overleg Luchthaven Hilversum.

De voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland deelt u overeenkomstig het bepaalde in artikel 45 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van provinciale staten mede, dat op 17 oktober 2013 door de leden van provinciale staten, mevrouw C. Boelhouwer en de heer D.C.J.M. Wellink (SP), de volgende vragen bij gedeputeerde staten zijn ingekomen.

Inleiding:

Gisteren lazen wij in een persbericht van Noord-Holland dat Gedeputeerde Staten (GS) een nieuwe voorzitter voor de Commissie Regionaal Overleg Luchthaven Hilversum heeft gevonden. De voorzitter is ook al meteen aan het werk gegaan, aangezien de commissie veel werk te doen heeft. Zo lazen we.

De door de provincie voorgedragen voorzitter, Rinske Kruisinga, heeft in principe ons fiat. In principe, want wij vinden wel dat dit soort benoemingen in alle openbaarheid dienen te geschieden, volgens de procedures die ook voor gewone mensen gelden. En dat is voor ons de vraag, aangezien bij ons weten (we hebben gegoogled) deze vacature, voor deze functie, niet in de openbaarheid is gebracht. Wij hebben om die reden de volgende vragen:

Vragen:

  1. Wat is de procedure voor benoemingen als deze?
  2. Door wie is deze procedure vastgesteld?
  3. Is er sprake geweest van een open sollicitatieronde? Zo ja, wanneer is deze vacature dan gepubliceerd en waar, in welke media?
  4. Hoe luidde de vacature?
  5. Hoeveel kandidaten hebben zich gemeld?
  6. Wat vormde voor GS de doorslag om voor de nu voorgedragen voorzitter te kiezen? Kunt u uw antwoorden zoveel mogelijk toelichten?

Gedeputeerde staten zullen de gestelde vragen zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na binnenkomst, beantwoorden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
website NH
foto
---
auteur
website NH
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief