WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Burgemeester, Sint, Prinses
Wijdemeren, do 7 november 2013

Enkele korte berichten die wij op de website van de gemeente aantroffen. Burgemeestersontbijt, Intocht Sinterklaas en Zwarte Piet en Uitkomst Burgerpanel.

Burgemeestersontbijt

Afgelopen maandag om 8.30 aten vijftien leerlingen van basisschool De Linde een ontbijt op het gemeentehuis, samen met burgemeester Smit. Bakkerij Maas uit Loosdrecht had overheerlijk bruin-, meergranen- en volkorenbrood verzorgd.Het ontbijt was onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Burgemeester Smit doneerde € 50,- aan War Child.

Sint en Piet

De intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet in Wijdemeren vindt plaats op de onderstaande momenten:

Wanneer en waar?

Zaterdag 16 november om 12.00 uur, Haven van Wetterwille in Loosdrecht
Zaterdag 16 november om 16.30 uur, Overmeerseweg/Loswal in Nederhorst den Berg
Zaterdag 23 november om 11.30 uur, Smidsbrug in ’s-Graveland, vervolgens in optocht naar de Meenthof in Kortenhoef
Zaterdag 23 november om 13.30 uur, IJsclub Ankeveen tegenover de RK-kerk in Ankeveen

Prinses Laurentien van Oranje

Op dinsdag 5 november vond in Wijdemeren de boekpresentatie van, Mr Finney en het raadsel in de bomen, het nieuwe boek van Prinses Laurentien van Oranje plaats.


Prinses Laurentien, illustrator Sieb Posthuma en burgemeester Smit. Foto: Herman Stuijver

De bijeenkomst was een bijzonder evenement. Kinderen en diverse besluitvormers, waaronder burgemeester Smit, gingen met elkaar in gesprek over het thema Mens en natuur: hoe maken we samen de toekomst? Zij spraken over dilemma’s zoals het samengaan van economische ontwikkeling met zorg voor de natuur en de verdeling van verantwoordelijkheden tussen diverse betrokkenen. De bosrijke locatie van Natuurmonumenten in ’s-Graveland sloot goed aan bij de wereld en vraagstukken die Mr Finney in dit nieuwe boek ontdekt.

Burgerpanel over groen en speelplaatsen

In september vond de eerste peiling onder het burgerpanel Wijdemeren plaats. De beleving van de kwaliteit van de openbare ruimte en het nieuwe beleid voor de openbare speelruimten stonden centraal. Van de 538 panelleden hebben 469 meegedaan: een (hoge) respons van 87%. De gehele rapportage op onze website te vinden.

bron
website Wdm
foto
Herman Stuijver
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief