WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
OCW en OKL: Samen?
Wijdemeren, di 18 juni 2013

Het Ondernemers Collectief Wijdemeren (OCW) en de Ondernemers Kring Loosdrecht (OKL) spreken met elkaar over meer samenwerking of een eventuele fusie.

Wat vooraf ging

Twaalf jaar geleden werd aangekondigd dat alle bedrijfsverenigingen, in de toen nog afzonderlijke gemeenten die later Wijdemeren zouden vorme,n samen gingen werken in het OCW. Dat ging goed tot 12 november 2003. Toen kondigden een aantal Loosdrechtse ondernemers aan dat ze de contributie van het OCW te hoog vonden. Op 21 november 2003 benadrukte Cees Roodenburg nog eens klip en klaar waarom de OKL per 1 januari 2004 uit het OCW stapte.

Versnipperd

En zo kon het gebeuren dat het OCW alle Wijdemeerse ondernemers vertegenwoordigde, ook een flink aantal watersportbedrijven uit Loosdrecht, maar dat er daarnaast een tweede exclusief Loosdrechtse ondernemersvereniging actief was. Voor de effectiviteit en de eensgezinde benadering van bijvoorbeeld het gemeentebestuur was dat niet echt handig. De wethouder van Economische Zaken moest met twee verenigingen afspraken maken en persberichten en brieven werden apart namens de eigen vereniging gestuurd naar de media en/of het gemeentebestuur. Wel was er altijd een delegatie van de OKL op OCW bijeenkomsten en vice versa, dus helemaal dicht was de deur niet..

Gesprekken tussen OCW en OKL

Sinds april van dit jaar spreken de beide verengingen weer met elkaar om te komen tot een intensievere samenwerking of op termijn zelfs een fusie. Het initiatief voor die besprekingen is genomen door de OKL. Na een eerste verkenning op bestuursniveau is er een werkgroep opgericht die de gesprekken tussen de beide verenigingen voert en de mogelijkheden onderzoekt. Die gesprekken verlopen zeer voorspoedig. Er wordt zelfs al gewerkt aan statuten voor de eventuele fusie en er wordt nagedacht over een nieuw naam voor de samengevoegde ondernemersvereniging als het zover komt. Ook is er al een conceptjaarplan gemaakt waarin de activiteiten van de nieuwe vereniging in 2014 staan.

Geen gelopen race

De leden van de OKL en het OCW hebben het laatste woord over samenwerking of fusie. Direct na de zomervakantie zullen de besturen van de beide verenigingen de resultaten en eindrapportage van de werkgroep aan de ledenvergaderingen voorleggen, waarna duidelijk is welke kant het op zal gaan.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief