WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Alternatief Groenewoud
Kortenhoef, wo 12 juni 2013

Een enthousiaste Kortenhoever zond onderstaande suggestie in voor een alternatieve ontwikkeling van het terrein op de belt Groenewoud.

Dit is het eerder teruggetrokken en nu weer herplaatste bericht van afgelopen maandag.

Dossier Belt Groenewoud

ingezonden bericht

Groenewoud vruchtbare bodem voor een......

…….nee niet voor een waterwoning.

Het plan Groenewoud geeft nu al (te) veel discussie. Wie wil er nou wonen op een half-gesaneerde vuilnishoop en hoe gaan we elke dag die ongeveer 300 extra autobewegingen afwikkelen in ons dorp? Slechts een kleine greep uit de problemen die aan het plan kleven. Wij vragen ons daarom, net als veel bezorgde inwoners, serieus af of er ooit wel één van de waterwoningen gebouwd/verkocht gaat worden. Ze dragen nu al het stempel van duur en ongezond. Reden voor ons om eens buiten de bestaande kaders te denken met als uitdaging een win-win situatie te creëren voor alle partijen. Hierbij ons alternatieve plan. Lees en oordeel zelf.

  1. Bouw geen huizen op Groenewoud. Scheelt een hoop negatieve energie.
  2. Pak uiteraard wel de vervuiling/vuilnisbelt aan/in.
  3. Realiseer een sportcomplex op Groenewoud. Ideale plek. Centraal gelegen en goed bereikbaar. Eenvoudig en veilig met de fiets of te voet te bereiken en dus ook zeer geschikt voor de scholen en de naschoolse opvang (en wellicht brede school?) Voetbal, tennis, hockey, atletiek, en eventueel handbal en jeu de boules. Bovenop de goed ingepakte vervuiling komt t.b.v. het kunstgras nog een onderlaag en daar bovenop uiteraard de kunstgrasvelden én kunststof- atletiekbaan. Een extra beveiliging dus tegen de mogelijk vervuilde ondergrond.
  4. Verplaats sporthal de Fuik naar het nieuwe complex. Creëer één grote kantine voor de sporthal en alle sportverenigingen van het complex en voeg daar de functies van de Dobber aan toe.
  5. Bouw betaalbare huizen op Berestein ( op de velden van de voetbal- en tennisvereniging). De toekomstige bewoners in deze wijk aan de rand van het dorp kunnen vrijwel ‘ongemerkt’ het dorp in en uit.
  6. Bouw betaalbare huizen op de plek van de Fuik. Geeft meer rust in de buurt en meer ruimte voor starters.
  7. Per saldo kunnen er in totaal veel meer betaalbare woningen gebouwd worden dan de bijna 80 wooneenheden van het huidige plan Groenewoud. Goed voor de starters en ook tegen de vergrijzing.
  8. Gun Albert Heijn de Dobber. Ook het winkelend publiek zal er blij mee zijn. De Dobber staat nu maar te verpieteren.
  9. Uit de opbrengst van de huizenbouw, de Dobber en de bijdrage van de provincie kan de sanering van Groenewoud en de verhuizing van de diverse verenigingen plaatsvinden
  10. Door de centrale ligging van het sportcomplex komt er minder verkeer op het Zuidereinde.
  11. Vul zelf verder in……..

Een plan waar wij energie van krijgen. Positieve energie wel te verstaan. Een plan met alleen maar plussen. Dé oplossing voor de huidige problemen met Groenewoud, de Dobber en de Fuik en een fantastische stimulans voor de leefbaarheid in Kortenhoef en ’s Graveland. Wij zeggen: DOEN!!

Jan Willem Nienhuis
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief