WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Koffieconcert OSG
Kortenhoef, ma 10 juni 2013

Op zondag 16 juni houdt de OSG in het kerkje aan de Dijk in Kortenhoef een Nescio Lezing annex koffieconcert.

persbericht

OSG Oude kerkje aan de Dijk in Kortenhoef
Zondag 16 juni 2013 Nescio-lezing annex koffieconcert
Lezing: Ferdinand van Melle
“Verantwoord omgaan met vreemdelingen”

Zijn burgers verantwoordelijk voor wat de overheid besluit? Persoonlijker: Kan ik als burger verantwoordelijk worden gehouden voor wat er op verschillende niveaus wordt besloten en uitgevoerd? Of gaat er pas iets spelen als ik mijn verantwoordelijkheid (op)neem en mijzelf actief ga verhouden met zaken waar ik het al of niet mee eens ben?

Vragen die een messcherp accent krijgen als het de vrijheidsbeneming van documentloze mensen betreft, vaak opvallend slordig aangeduid als ‘illegalen’, ‘asielzoekers’, ‘uitgeprocedeerden’ , ‘gelukzoekers’ of met de formeel ambtelijke omschrijving ‘vreemdelingen’.
Het is van belang de individuele verantwoordelijkheid voor dit alles te toetsen, zowel uit humanitair als Bijbelstheologisch gezichtspunt. Pikant detail: de nu werkzame geestelijk verzorgers in Detentiecentra mogen zich (evenals het andere personeel) niet publiekelijk uiten. Het ambt van ambtenaar mag niet worden geschonden, anders moet je jezelf daarvoor verantwoorden. Verantwoordelijk verantwoorden?

Justitiepredikant Ferdinand van Melle werkte tien jaar in Detentiecentra voor vreemdelingen en zal enkele morele dilemma’s voorleggen van het werken in zo’n gesloten inrichting, maar ook de spirituele kracht van de machteloos ingeslotenen willen delen.

Concert:

In de zomer van 2012 ontstond het Kowski Quintet, een vijfkoppige jazzband, bestaande uit vier leerlingen van het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum en één van het Goois Lyceum. Vandaag zal een selectie van de band voor u optreden:
Laurens IJzerman, cajón
Alexander Naorniakowski, gitaar
Laura Dooge, piano en zang.
Het Kowski Quintet heeft ongeveer een jaar samengespeeld, daarna heeft de band wegens het studeren in verschillende steden, nog maar weinig met elkaar gespeeld.

Voor deze gelegenheid is een aantal leden weer samengekomen. Zowel Laurens als Alexander spelen al zo'n 10 jaar respectievelijk drums en gitaar. Laura heeft vijf jaar piano gespeeld en volgt sinds anderhalf jaar jazzzangles.

Zij zullen deze ochtend een aantal jazzstandards voor u opvoeren, waaronder Nature Boy, Sunrise en My Funny Valentine.
Aanvang: 11.00 uur
Oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef
Entree: € 7,00 kinderen vrij

www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief