WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
CDA Bak verdwenen
's-Graveland, di 4 juni 2013

Op het Noordereinde staat een groene bloembak die gisteren om 12.15 uur nog de slogan Stem CDA droeg. Om 17.15 uur was die campagne-uiting verdwenen en was de bak geel.

Groen, geel, zwart

Er wordt heel wat geschilderd en gefröbeld op de bakken. Wij maakten gisteren een rondje Smidsbrug, Noordereinde, Cannenburgerweg en Koninginneweg om de situatie in ogenschouw te nemen. Wat om 12.00 uur opviel was dat het buitengewoon rustig was op het Noordereinde. Dus deden we het rondje nog maar een keer in de spits om 17.00 uur, in de verwachting dat er veel verkeer zou zijn. Dat was niet het geval. Ook toen was het zeer rustig. Pakweg 10 tot 15 tegenliggers beide keren.
De bakken kwamen wij tegen in tal van kleuren en ook maten. Als dobbelsteen, lichtgroen, donkergroen, zwart, als campagnemateriaal van het CDA en ingekort tot halve hoogte. En een aantal keren als zielige hoop zand met een gescheurde zak zonder houten omhulsel.

De twee rondjes zijn te bekijken op Youtube.


3 juni 12.15 uur.


Dezelfde bak op 3 juni om 17.15

Koninginneweg

De situatie op de Koninginneweg is aanzienlijk verslechterd. Het is volkomen onduidelijk wie er voorrang heeft als een auto en een fietser elkaar naderen bij een bloembakversmalling. De fietser moet vol in de remmen als de auto doorrijdt, omdat hij door de bak gedwongen wordt om midden op de weg te rijden. Bij de straatjuwelen was dat veel veiliger. De fietser kon achter de juwelen langs, terwijl het afremmen van het autoverkeer net zo effectief, zo niet effectiever was.

Vooruitziende blik?

Op de Kerklaan en de Leeuwenlaan staat onderstaand verkeersbord. Wij dachten eerlijk gezegd dat de proef met de bloembakken langer zou duren dan aangekondigd op deze borden.


Kerklaan, 3 juni 17.00 uur.

Dossier verkeer 's-Graveland

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief