WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Maatregelen Bloembakken
's-Graveland, di 4 juni 2013

Op aanraden van Veilig Verkeer Nederland (VVN) zijn al maatregelen genomen om het gevaar van de bloembakken te verminderen. Er komt nog een nader advies van VVN.

Dossier Verkeer 's-Graveland

persbericht

Stand van zaken proef vaartwegen

De verkeersveiligheid van de proef aan het Noordereinde, de Koninginneweg en de Cannenburgerweg is vorige week extra beoordeeld door een extern onafhankelijk verkeersdeskundige van Veilig Verkeer Nederland (VVN). In afwachting van de resultaten zijn alvast maatregelen getroffen om de verkeerssituatie te optimaliseren.

Verkeerswethouder, Gerard Abrahamse, heeft gesproken met bewoners, de Adviescommissie Verkeer en de beide bewonersverenigingen ‘Vereniging WerkaandeWeg.NU’ en ‘Vereniging Bewoners Emmaweg, Koninginneweg, Cannenburgerweg’. Naar aanleiding van deze gesprekken en vooruitlopend op het advies van VVN zijn vorige week de volgende maatregelen genomen:

  • enkele plantenbakken (bij bussluizen) op de Cannenburgerweg zijn verwijderd
  • plantenbakken bij de zebrapaden op het Noordereinde en de Koninginneweg zijn verwijderd
  • vernielde bakken zijn teruggeplaatst

Om het zicht en de zichtbaarheid te verbeteren, worden deze week de volgende zaken aangepast:

  • de plantenbakken worden 30 cm verlaagd (van 110 naar 80 cm)
  • er worden grotere reflectoren aangebracht

Daarna krijgen de bakken een donkergroene kleur. Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor het weekend gereed en kunnen de bewoners de plantenbakken voorzien van beplanting.

Aangifte van vernielingen

Door vandalen is aan de plantenbakken opzettelijk forse schade aangebracht. De gemeente doet hiervan aangifte bij de politie en verhaalt alle kosten (incl. vertragingschade) op de vandalen.

Evaluatie in september

Het Noordereinde, de Koninginneweg en de Cannenburgerweg zijn op proef ingericht als 30 km/uur zone om de veiligheid en leefbaarheid te vergroten. Vanwege de vele reacties van bewoners heeft de gemeente een extern onafhankelijk verkeersdeskundige ingeschakeld om de verkeersveiligheid extra te beoordelen. De resultaten worden deze week verwacht. De raadscommissie Ruimte en Economie bespreekt op 4 september de eerste bevindingen van de proef.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief