WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Reactie DB is Incompleet
Kortenhoef, za 1 juni 2013

In hun reactie op de bloembakkensituatie vergaten de twee DB raadsleden dat er twee DB raadsleden tegen de plaatsing van de bakken stemden. Henk en Co de Kloet zetten dat recht.


Co de Kloet (DB)

Henk de KLoet (DB)

Niet geheel compleet

Overigens was ook het college verdeeld tijdens de raadsvergadering op 20 december vorig jaar waar tot de huidige proef besloten werd. De beide DB wethouders vonden het, voornamelijk vanwege het feit dat er wel geld voor de proef, maar niet voor de invoering op alle vaartwegen over de volle lengte is, een "onvoldragen voorstel" en steunden het daarom niet. Ook dat werd niet vermeld in de reactie van Dorpsbelangen.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden bericht


Henk en Co de Kloet (Ook DorpsBelangen...!)

Het uitvoerige commentaar van Dorpsbelangen op de bloembakkenrevolutie behoeft enige nuancering.

Terecht voelt Dorpsbelangen zich mede verantwoordelijk voor de ontstane chaos, immers de overgrote meerderheid van de raadsfractie stemde voor, soms vanwege het nobele motief de eenheid te bewaren. Maar… twee raadsleden, luisterende naar de namen Henk en Co de Kloet waren, door ervaring wijs geworden, al vanaf het begin tegen.

Geen 30 km snelheid op doorgaande wegen, dus geen bloembakken groot of klein en niet opnieuw beperkende maatregelen, die al eerder  werden geprobeerd en weggehoond met als absoluut hoogtepunt het bij referendum afgewezen telematica gedrocht.

Wij vormen samen wel 20% van de Dorpsbelangenraadsfractie en dat is toch niet niks. Eén van onze bezwaren was, dat het verkeer, als het andere wegen zoekt, in ruime mate de Kortenhoefsedijk zal kiezen. Nou, tel uit je winst.

In het verhaal van Dorpsbelangen worden we in het geheel niet genoemd. Daarom doen we het zelf maar, niet om ons op de borst te slaan of ons gelijk te halen, maar gewoon, omdat het  reëel is dat ons standpunt, waarvan de  houtvlotten in de ’s-Gravelandse vaart de drijvende  getuigen zijn, wordt gehoord en verstaan.

Henk de Kloet en Co de Kloet leden van de raadsfractie Dorpsbelangen. 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief