WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wandeling NH-Pad
's-Graveland, vr 4 januari 2013

Op zaterdag 19 januari 2013 organiseren Noord-Holland en Natuurmonumenten een wandeling over een deel van het Noord-Hollandpad.

persbericht

Winterse wandeling over het Noord-Hollandpad

Op zaterdag 19 januari 2013 organiseren de provincie Noord-Holland en Natuurmonumenten een wandeling over een deel van het Noord-Hollandpad. Dit evenement is bedoeld als kennismaking met dit prachtige lange-afstand wandelpad. Iedereen is welkom om mee te wandelen met na afloop een gratis kop snert in het bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in 's-Graveland.

Programma

De wandeling start om 10 uur met een kort welkomstwoord van Noord-Hollands gedeputeerde Jaap Bond, die ook meewandelt. Vanaf 's-Graveland gaat de wandeling via de natuurbrug Crailo naar de Bussumer Heide, tot aan de rand van Bussum. Hier kan men aan- of afhaken. Om 11:15 uur start her vervolg van de wandeling. Om 12:30 uur sluiten we gezamenlijk af in het bezoekerscentrum. Start- en eindpunt is het bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, 1243 JJ ’s-Graveland. De deelname is gratis, maar reserveren is wel verplicht.

Startpunt en reserveren

Alle tochten starten bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, Noordereinde 54b, ’s-Graveland. Er kan helaas een beperkt aantal mensen mee. Reserveert u daarom tijdig. U kunt boeken via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek , via het bezoekerscentrum, T (035) 656 30 80 (woensdag t/m zondag), of bij de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55 (tijdens kantooruren).

Over het Noord-Hollandpad

Het Noord-Hollandpad is een unieke gemarkeerde lange-afstandswandelroute van Texel tot het Gooi, dwars door Noord-Holland. Gedeputeerde Jaap Bond zegt hierover: “Ik ben fan van het Noord-Hollandpad. Je komt zo wandelend op plekken waar je normaal gesproken niet zomaar komt, met onderweg prachtige Noord-Hollandse landschappen en natuur. Echt de moeite waard om de provincie op deze manier te ontdekken”. Het pad is maar liefst 270 kilometer lang, opgedeeld in verschillende etappes. Het wandelpad is zeer gevarieerd en gaat over slingerende dijkjes, langs rechte kanalen, door boerenland, over ruwe paden en over hekjes met opstapjes. Meer informatie, routebeschrijvingen en kaarten zijn te vinden op www.noordhollandpad.nl.

Over bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Het bezoekerscentrum heeft een prachtige interactieve tentoonstelling met als thema ‘Gooi en Vechtstreek overal anders’, met een bijzondere maquette en een haal- en brengwand. Door zijn ligging op landgoed Boekesteyn is het een ideaal startpunt voor een van de vele wandel- en fietstochten over de ’s Gravelandse buitenplaatsen en langs de Vechtplassen. Op de website vindt u de activiteitenagenda.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief