WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Omgaan met Pubers
Wijdemeren, vr 15 februari 2013

Op maandagavond 4 maart start de cursus 'Omgaan met pubers'voor ouders van jeugd van 12 t.m. 16 jaar in het Centrum voor Jeugd en Gezin in Hilversum.

persbericht

Cursus ‘Omgaan met pubers’
in Centrum voor Jeugd en Gezin Hilversum

Op maandagavond 4 maart start de cursus ‘Omgaan met pubers’ in het Centrum voor Jeugd en Gezin, Larenseweg 30, 1221 CN Hilversum. De cursus is bestemd voor ouders met kinderen in de (pre)puberteit (de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar) en bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur (20.00 tot 22.00 uur). De kosten bedragen € 45,00 per persoon.

In de puberteit krijgen kinderen niet alleen te maken met lichamelijke veranderingen. Ze krijgen ook een eigen mening en nemen niet meer alles klakkeloos van hun ouders aan. Dit heeft natuurlijk positieve kanten, maar kan ook tot conflicten leiden. Kun je je als ouder op deze fase voorbereiden? Hoe ga je met je kind om? Hoe houd je goed contact en kun je ruzie’s voorkomen? In deze cursus wordt ingegaan op deze vragen. Het is de bedoeling om ouders een steuntje in de rug te bieden.
Zij krijgen informatie over de veranderingen in de puberteit, over luisteren, praten en overleggen met een puber maar ook hoe grenzen te stellen en eventueel straf op te leggen. Herkenning bij andere ouders en uitwisseling van ervaringen zijn belangrijk onderdelen van de cursus.

‘Omgaan met pubers’ wordt georganiseerd in opdracht van GGD Gooi & Vechtstreek en staat onder leiding van ervaren medewerkers van de GGD.

Voor informatie en aanmelding: GGD Gooi & Vechtstreek, afdeling Jeugdgezondheidszorg, telefoon (035) 692 63 50, doorkiesnummer 5

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief