WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kerststal in Kortenhoef
Kortenhoef, di 10 december 2013

Zondag 15 december is er in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk een bijzondere bijeenkomst waarin de figuren in de in de 12e eeuw ontstane Kerststal centraal staan.

persbericht

Zondag 15 december OSG Oude kerkje van Kortenhoef

Op deze derde zondag van Advent is er in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk een bijzondere bijeenkomst waarin de figuren in de in de 12e eeuw ontstane Kerststal centraal staan.

Er wordt stilgestaan bij de personen en dieren in de Kerststal in de opzet van Franciscus, omdat zijn tijdgenoten weinig oog hadden voor de menselijke kant van het geboorteverhaal. In de kerk is een stal aanwezig. Willem Meijer zal een meditatieve overweging houden en het geboorteverhaal visueel maken en zo de religieuze betekenis duidelijk maken. Ook worden er enkele toepasselijke liederen gezongen. Voor jong en oud een mooie voorbereiding op het Kerstfeest!

Willem Meijer heeft als maatschappelijk werker en relatietherapeut gewerkt in de geestelijke gezondheidszorg. Na zijn pensionering heeft hij Kunstgeschiedenis gestudeerd en werkt tegenwoordig als vrijwillig medewerker in de RK kerk van Abcoude. Daar verzorgt hij regelmatig meditatiebijeenkomsten aan de hand van kunstafbeeldingen.

De samenzang zal worden begeleid door Paul de Boer.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief