WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Shelterbox voor Filippijnen
Wijdemeren, ma 2 december 2013

De leden van de Rotaryclub Wijdemeren hebben een shelterbox gedoneerd voor de leniging van de ramp op de Filippijnen.

persbericht

Leden Rotary Club Wijdemeren doneren shelterbox voor Filippijnen

Aangezien hulp aan de Filipijnen door de recente natuurramp meer dan ooit nodig is, hebben ook de leden van Rotary Club Wijdemeren gericht hulp geboden door samen een shelterbox te doneren en daarmee de meest elementaire hulp te bieden: een dak boven het hoofd en zuiver water.

Shelterbox geeft warmte, onderdak en waardigheid aan families getroffen door een (natuur)ramp.

Shelterbox is ooit als Rotaryproject gestart en uitgegroeid tot een noodhulpfonds dat wereldwijd voorziet in noodonderdak aan families getroffen door een (natuur)ramp. Het viel oprichter Tom Henderson op dat de geboden hulp na de meeste natuurrampen bestond uit voedsel en medicijnen om mensen te helpen de onmiddellijke gevolgen van de ramp te overleven. Weinig of helemaal niets werd gedaan in het leveren van goede noodonderkomens om mensen te helpen met het overleven in de eerste paar dagen, weken of maanden na een ramp, als ze bezig waren hun leven weer op te pakken. ShelterBox is opgezet om dit gemis aan te pakken.

ShelterBox reageert direct als er een (natuur-)ramp is en sturen zodra het veilig is en meestal binnen een dag een ShelterBox Response Team naar rampgebieden. Daarna leveren zij waar nodig onmiddellijk (2-3 dagen) ShelterBoxen met noodonderkomens aan mensen die door de ramp hun thuis zijn kwijtgeraakt. Zij brengen zo snel mogelijk "waardigheid, onderkomen en warmte" terug in een rampgebied, zodat mensen vanuit die situatie hun leven weer kunnen opbouwen. Elke box is een noodhulppakket met een familietent voor 10 mensen . Met deze kwaliteitstent en andere essentiële gebruiksvoorwerpen om te kunnen eten, drinken en slapen, kunnen mensen die dakloos geworden zijn door een (natuur-)ramp zich weer tijdelijk, zeg minimaal zes maanden redden. Zij gaan er van uit dat een overheid na circa zes maanden de belangrijkste infrastructuur weer heeft hersteld. De kernwaarden van ShelterBox zijn: - herstel van menselijke waardigheid,- zo snel mogelijk voorzien in een kwalitatief goed, maar tijdelijk onderdak en - mensen zo warmte geven om het herstel op te pakken.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief