WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Over Burgerparticipatie
Wijdemeren, vr 19 oktober 2012

Co de Kloet (DB) stelt vragen omdat wethouder Zagt (DB) het rapport inzake Vaart in de Vaart niet wilde openbaren.


Wethouder Gert Zagt (DB)


Co de Kloet (DB)

Update 23-10-2012, 20.54: De tekst in het ILG verslag was onjuist. Wethouder Gert Zagt bleek juist te pleiten voor openbaarmaking van het rapport. Zie de reactie van de wethouder op 20 oktober.

Dossier Vaart in de Vaart

ingezonden bericht

Een paar vragen voor een van de commissies

Vanuit het Gewest bereikte ons een verslag van de zogenaamde ILG commissie, waarin blijkbaar een rapport over “Vaart in de vaart” werd besproken.

De daarbij aanwezige Wijdemeren wethouder Gert Zagt deed tijdens die behandeling een opvallende uitspraak. Hij zei: “Het is niet gewenst dat het proces wordt beïnvloed door ongenuanceerde berichtgeving in de pers.” De conclusie lijkt gerechtvaardigd dat hij het rapport niet aan de openbaarheid wilde prijsgeven.

Mijn relaties bij de lokale pers hebben zich aan deze uitspraak gestoord. Is de uitspraak van de wethouder representatief voor de houding van het college ten opzichte van de lokale nieuwsvoorziening? Zou het niet voor de hand liggen  meer en betere voorlichting te geven over de voortgang van het omstreden project “Vaart in de vaart”. Ontwikkelingen spelen zich in het duister af. Het is voor belanghebbenden van groot belang te weten hoe, juist in een stadium van meningsvorming, de verhoudingen zich ontwikkelen . En daarbij kan de lokale pers met z’n eigen nuances uitstekend van dienst zijn.

Co de Kloet
Dprpsbelangen

Toch maar even op de DB website het coalitieakkoord er op na geslagen. (De afspraken tussen DB, VVD en D66 bij de vorming van dit college.)

Hoofdstuk 1., Paragraaf 2, Bestuur en Burger:

Burgerparticipatie

Uitgangspunt bij de burgerparticipatie is dat de inwoners ruimschoots en bijtijds de gelegenheid krijgen om hun inbreng te leveren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief