WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jeugdsportfonds
Wijdemeren, di 16 oktober 2012

De gemeente twitterde over het Jeugdsportfonds. Die tweet leidde naar een pagina op de gemeentelijke website.

tweet/website

Jeugdsportfonds

Elk kind moet kunnen sporten! Voor sommige gezinnen is de contributie van sportverenigingen en sportattributen echter een te hoge kostenpost.

Juist voor deze gezinnen bestaat het Jeugdsportfonds: zij kunnen ter ondersteuning een vergoeding krijgen zodat de kinderen toch een sport kunnen beoefenen. De gemeente vindt sporten erg belangrijk en is daarom aangesloten bij het Jeugdsportfonds Noord-Holland.

Sporten is goed voor de gezondheid en leert kinderen belangrijke sociale lessen, zoals samenwerken en omgaan met verlies. De gemeente Wijdemeren vindt dit erg belangrijk en is daarom aangesloten bij het Jeugdsportfonds Noord-Holland. In onze gemeente werft de stichting Goedemeren extra geld voor het Jeugdsportfonds.

Vergoeding

Gezinnen met een inkomen tot 110% van het geldende sociale minimum komen in aanmerking voor een vergoeding van het Jeugdsportfonds. Voor kinderen tot 18 jaar is dit een bedrag van maximaal € 225,- voor de contributie en sportattributen.

Aanmelden?

Ouders, sportverenigingen en kinderen zelf kunnen geen aanvraag indienen. De aanmelding gaat via een intermediair. Een intermediair is iemand die vanuit zijn werk betrokken is bij de zorg en ontwikkeling van kinderen, zoals een leerkracht, huisarts of maatschappelijk werker. Ouders kunnen zelf het initiatief nemen en alle benodigde informatie aan de intermediair geven, zodat deze het kind kan aanmelden. De informatie die de intermediair nodig heeft:

  • persoonsgegevens van uw kind: naam, adres en geboortedatum;
  • gegevens van de sportvereniging waar uw kind wil sporten, inclusief rekeningnummer en contributiebedrag;
  • indien mogelijk en van toepassing, de gegevens van de benodigde sportattributen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u hier terecht.

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
tweet Wdm
foto
---
auteur
website Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief