WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WADW houdt Hoop
Wijdemeren, di 9 oktober 2012

Rob Bestevaar, (voorz. WADW), is teleurgesteld in de lokale politiek. Hij hoopt dat wethouder Abrahamse zich toch aan zijn belofte houdt.

Dossier Verkeer

ingezonden brief

Verkeer Stagneert

Op donderdag 27 september heeft er op het gemeentehuis een uitermate verwonderlijk, verwarrend en teleurstellend proces plaatsgevonden.

Ontkracht

De Advies Commissie Verkeer had een uitstekend en weloverwogen plan aan de Gemeenteraad gestuurd waarin de wegen in Wijdemeren gecatergoriseerd werden: welke weg is erftoelating, welke gebiedsontsluiting; daarmee samenhangend de voorgeschreven maximum snelheden 30 of 50 km/uur. Dit plan is tot stand gekomen door de inzet van de leden van de ACV (3 jaar werk van vrijwilligers), verkeersexperts en gemeente functionarissen. Het plan werd aangenomen, maar door een amendement grotendeels ontkracht.

Tegenspraak

Het bleek dat de voltallige Dorpsbelangenfractie achter het amendement stond en dat ook de CDA-fractie het steunde. VVD, D66, Groen Links, PvdA en WIJ stemden tegen het amendement. De vast te stellen snelheden moeten opnieuw door de Gemeenteraad bekeken worden. De ACV nam terecht op staande voet ontslag. Het amendement lijkt in tegenspraak te zijn met verkiezingsprogrammas, het coalitieaccoord, de uitspraken van bewoners, de verkeersveiligheid en de zorgvuldige overwegingen van de ACV en hun verkeersexperts.

Belofte wethouder

Alles is nog niet verloren. Het is nog mogelijk dat de voorstellen van de ACV voor 30 en 50 km/uur in belangrijke mate zullen worden gevolgd. Laten we het hopen. Anders wordt de afstand tussen bewoners en sommige raadsleden wel erg groot. Wij verwachten nog steeds dat de belofte van de wethouder om op zeer korte termijn te starten met de maatregelen zal worden ingelost.

Werk aan de Weg NU:

Rob Bestevaar,
Franka Dekker
Joop Onderstal

Bewonersvereniging Emma-, Koninginne-, en Cannenburgerweg:

Tom Burgers
Erik Greve
Frits den Hartog
Jos den Ouden
Diederik Schmeding
Margo Schoote
Pieter Ysbrandy

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief