WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schoolschaaktoernooi
Wijdemeren, ma 26 november 2012

Afgelopen woensdag werd de finale van het schoolschaaktoernooi gehouden in de Warinschool in Nederhorst den Berg.

ingezonden bericht

Warinschool oppermachtig op de 64 velden

De finale van het schoolschaaktoernooi is woensdag gehouden. De Warinschool uit Nederhorst den Berg sloeg al meteen toe, er werd met 4-0 gewonnen. De Sterrenwachter uit Loosdrecht deed het in die eerste ronde ook goed, er werd met 2.5-1.5 gewonnen. De drie teams van de Sint Antoniusschool uit Kortenhoef deden het toch ietsjes minder en de Jozefschool uit Nederhorst den Berg kwam niet verder dan een gelijk spel.

In de tweede ronde won de Warinschool met 3.5-1.5, op een van de borden werd het pat, anders was ook hier 4-0 gescoord. Ook de Sterrenwachter won, nu met 3-1 en de Sint Antonius 1 won met 3.5-1.5. In de derde ronde werd het weer 4-0 voor de Warinschool, dit keer tegen de Sterrenwachter en daarmee was het pleit eigenlijk al wel beslist wat betreft de eerste plaats. Voor de tweede plaats was nog wel wat mogelijk. De vierde en vijfde ronde wist de Sterrenwachter wel weer te winnen, maar daar de Warinschool verder alles met 4-0 won, was het duidelijk.

De eindstand was:

  1. Warinschool 1. Zij wonnen 38 van de 44 partijen inclussief de voorrondes, slechts 1 partij ging verloren.
  2. De Sterrenwachter 1. Ondanks dat er vier nieuwe kinderen in het team zaten zijn ze er nog bijna in geslaagd de titel te prolongeren en de wisselbeker voor de derde keer op rij te bemachtigen, al met al een knappe prestatie.
  3. Sint Antoniusschool 1
  4. Jozefschool 1
  5. Sint Antoniusschool 2 6. Sint Antoniusschool 4

Website

Doordat ik van internetprovider ben geswitched is de oude website komen te vervallen. De nieuwe website is nu http://schoolschaak.tk.

Schaakles op school

Op de Warinschool wordt dan ook echt schaakles gegeven aan enkele kinderen uit de bovenste groepen, maar er wordt gestreefd naar meer uitbreiding met betrekking tot het geven van schaakles. Patrick Kreuning biedt zijn diensten aan, tegen een geringe onkostenvergoeding. Hij geeft al les op de O.B.S. de Linde te Loosdrecht en in het cultuurcentrum te Nederhorst den Berg.
In de aflevering van één vandaag van zaterdag 17 november was een stukje te zien over schoolschaakles op scholen. Eddy Sibbing (directeur van het Max Euwe Centrum en tevens schaaktrainer en opleider van schaaktrainers vertelt daar samen met Gari Kasparov (voormalig wereldkampioen en mogelijk de sterkste schaker ooit) waarom schaken op school zo belangrijk is. Er is in Nederland ook goed lesmateriaal voor handen, het is aan scholen, schaakverenigingen en ouders om er iets mee te doen. De regionale finales zijn op 9 en 16 maart te Amersfoort. Vorig jaar was het team van de Curtevenneschool de eerste ronde doorgekomen en eindigden ze als 16e op de finaledag, Zal de Warinschool dat beter doen? Qua voorrondes hebben ze dat in elk geval zeer overtuigend wel gepresteerd.

Dankbetuiging

Schoolschaak Wijdemeren bedankt ook dit jaar weer alle vrijwilligers,
Theo Verbeek, Petra Rakké, Johan Verburg en Gabri van de Schootbrugge,
alle sponsoren: Uitgeverij de Arend, Rijwielhandel W. de Jongh, Verf en
behangzaak Smallenburg, Oogmerk Briljant Opticiëns, de Fa. Berko en tot
slot Kindercastingburo The Kids.

Ook de scholen worden weer bedankt en met name de gastlocaties, OBS de
Linde en de Warinschool, in de laatstgenoemde vond de finale plaats en
zij zal volgend jaar de voorrondes onderdak bieden.

Zonder u allen was een geweldig evenement voor uim 80 kinderen niet
mogelijk geweest, hartelijk dank namens de kinderen.

Patrick Kreuning

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief