WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Drie ingezonden brieven
Wijdemeren, zo 18 november 2012

Drie ingezonden brieven over de Oude Herbergh, de belt Groenewoud en de Loosdrechtse zondagsrust.

Update 19-11-2012, 0.37: Er is een vierde ingezonden brief bij geplaatst.


De Oude Herbergh in Kortenhoef, toen hij gebruikt werd als
asielzoekerscentrum.

ingezonden brief

De tegenwerpingen van Wethouder Zagt ten opzichte van de zondagopenstelling van de winkels in Loosdrecht doen mijn wenkbrauwen fronsen. Wat denkt de heer Zagt nu tegen te kunnen houden? De vooruitgang is nu eenmaal niet te stoppen. De Hollanders dachten de eerste stoomtrein in 1839 ook tegen te kunnen houden.

Vandaag leek het wel alsof men kerstinkopen aan het doen was bij de AH in Kerkelanden. En zo is het elke zondag bij de AH in Kerkelanden. En of de heer Zagt nu blijft volharden of niet, de mensen in Loosdrecht zullen hun boodschappen op zondag gaan doen. Maar niet in Loosdrecht...maar in Hilversum. Niet goed voor onze lokale middenstand in Loosdrecht in deze economische barre tijden. Of zoals in 1839 een anoniem Delftse dichter beschreef: "Ik kruip nog liever in de trekschuit". Met dank aan de heer Zagt.

Harry Lieferink
Loosdrecht


ingezonden brief

Ik denk nog steeds met plezier terug aan De Oude Herbergh. Wij woonden daar van 1959 tot 1967 (tot na de brand). Mijn vader veranderde de naam ven "Ruimzicht" in "De Oude Herbergh".

Het pand heeft vele gedaantewisselingen ondergaan in de loop der jaren. Maar iets meer dan 10 jaar geleden bezochten mijn vrouw en ik het weer eens en waren blij te zien dat het een Hostellerie was geworden onder de oude naam.
Bedroefd waren we des te meer, toen we later zagen dat het definitief was afgebroken om plaats te maken voor appartementen.

Ik ben nog steeds op zoek naar informatie over dit, voor mij, zo belangrijke pand. Dus wie mij informatie kan geven kan dat doen op info@winkel-advies.nl
Ik ben u alvast erg dankbaar.

John de Winkel
Zwolle


ingezonden brief

Als kind speelde ik op de belt, waarbij ik mij kan herinnering dat er allerlei paarsig, fel oranje spul en ook vaten lagen. Soms brak er brand uit en stonk het wekenlang naar een weeïge parfumachtige lucht, wat duidt op allerhande chemicaliën. O.a. Philips Duphar, Polak & Schwartz dumpten hier hun chemicaliën, waarbij zelfs 's nachts de vrachtauto's af en aan reden.

In de jaren zeventig benoemde het weekblad Vrij Nederland de gemeente 's-Graveland tot de meest vervuilde gemeente van Nederland. Afdekken is een stoplap. De onderkant lekt maar door. En waar komt dit terecht?

Beter een onderzoek naar bepaalde enzymen. Verschillende reinigingsprojecten hebben aangetoond dat op deze wijze zelfs zware metalen omgezet kunnen worden in milieuvriendelijke stoffen. Hoe en wat zal toch wel in vakliteratuur te vinden zijn en is bovendien enorm kostenbesparend.

Edward Smallenburg
Kortenhoef

ingezonden brief

De heer Zagt overtreedt de scheiding der machten, door op religieuze gronden openstelling tegen te gaan. Een groot democratisch goed wordt met voeten getreden door religieuze motieven te gebruiken.

Nooit, nooit meer terug naar de dictatuur van dominee en pastoor.
Daarom is ook in wet verankerd dat religie geen bestuurlijke beslissingsmacht heeft. Conclusie?????

Edward Smallenburg
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brieven
foto
Rik Jungmann
auteur
ing. brieven
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief