WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Houba Hop of The last Post?
Wijdemeren, ma 12 november 2012

Dorpsbelangen raadslid Co de Kloet laat zijn licht schijnen over de tamme begrotingsbehandeling met als hoogtepunt een trompetsolo.

In het debat memoreerde CDA-fractievoorzitter Theo Reijn aan het liedje Houba, Houba, Hop, wij zijn twee vrienden van Dennie Christian.

Update 14-11-2012, 15.44: Martin Vuyk voegde een commentaartje toe. Onderaan.

ingezonden bericht

Eind goed, al goed. De begroting van Wijdemeren voor 2013 een dik boekwerk waarvoor je moet hebben doorgeleerd om het te begrijpen, werd met algemene stemmen aangenomen. Een jaarlijks ritueel, dat om half 3 in de middag begon en om half 11 in de avond eindigde , halverwege onderbroken voor een gezamenlijke maaltijd van drie soorten stamppot.

Het was er allemaal weer: de vaas met bloemen midden in de zaal, de schoteltjes met speculaas en chocolade reepjes, het katheder voor de sprekers met hun algemene beschouwingen en het nette pak met stropdas van PvdA-er Jan Hermans, dit in tegenstelling tot VVD-er Martin Vuyk die een dagelijks overhemd voldoende vond.

Dorpsbelangen huldigde zijn eigen wethouder Gert Zagt met een stralende pluim en een trompetsolo van Harry Sevenstern vanwege zijn kunststuk, ondanks een stroom van bezuinigingen, de begroting financieel sluitend te krijgen.

Opvallend weinig amendementen en moties dit keer. Opvallend weinig kritiek ook. Alleen Theo Reijn van het CDA deed zijn best iets van een oppositiegeluid te laten klinken maar hevig weerwerk was het niet en de rust en gezapigheid werd dan ook niet verstoord.

Het mooiste cliché van de avond kwam van Nanne Roosenschoon van D66. “De belangen van de burgers staan centraal”.

Dat die burger weinig belangstelling heeft om die belangen in levende lijve aan te horen bleek uit de samenstelling van het publiek op de tribune. Het politieke circuit, aangevuld met enige mastodonten, meer was het niet. Geen burger te bekennen.

Beste one-liner van de avond: een somber type uit de achterban van Theo Reijn vond dat Harry Sevenstern beter “the last post”had kunnen spelen.
Hoogstwaarschijnlijk niet als grap bedoeld!

Co de Kloet,
Raadslid DorpsBelangen

ingezonden bericht

De argeloze lezer zou uit de beschrijving van de outfit van Jan Hermans en ondergetekende, in een impressie van het begrotingsdebat door Co de Kloet, kúnnen concluderen dat het nivelleren tussen PvdA en VVD in alle hevigheid is losgebarsten, maar nee; het had meer te maken met het stellen van inhoud boven vorm.

Waarvan akte,

Martin Vuyk (VVD)
Horstermeer

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief