WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Co over de laatste Raad
Wijdemeren, za 3 november 2012

Co de Kloet (DB) deelt zijn gedachten over de raadsvergadering van afgelopen donderdag met de gewaardeerde WWK lezers.

ingezonden bericht

Misschien lag het wel aan de zorgvuldige voorbereiding in de commissies. In de raadsvergadering van donderdagavond bepaalde de leden zich tot de hoofdlijnen en dus kon de vergadering op een fatsoenlijk tijdstip – 21.45 – worden afgesloten. En laten we wel zijn: zo hoort het ook.

Natuurlijk liet het overlijden van onze vriend Jan Sevenstern niemand onberoerd. Hij werd kort herdacht. Een vriendelijke, vrolijke man, nooit te beroerd om je te helpen, zo kende ik hem. Maar ja, het leven gaat verder.

Over het zogenaamde sociale domein kunnen we kort zijn. Dat domein moet nog worden opgetuigd, voorlopig blijft het bij een paar passende volzinnen, maar niettemin stemde een hoofdzakelijk mompelende mevrouw Siderius van de VVD als enige tegen. Waar precies tegen zullen weinigen begrepen hebben.

Over de structuurvisie die zicht geeft op de toekomst van Wijdemeren had eigenlijk alleen de Partij van de Arbeid iets stevigs op te merken. Grote plannen met de recreatie, maar helaas weinig aandacht voor de ouder wordende Wijdemeerse mens en daarmee samenhangende toekomstige voorzieningen. Daar zit iets in, dacht ik, maar de wethouder vond het maar niks. En de rest van de raad ook niet. De structuurvisie van Wijdemeren staat vast en binnenkort kunnen we aan de boulevard in de Loenderveense plas als ouder wordende mens, een biertje drinken.

Burgemeester Martijn Smit beloofde de nieuwe trend, - gemeenten moeten minimaal 100.000 inwoners hebben- scherp in de gaten te houden. Hij zal proberen zo snel mogelijk een beeld te krijgen van de werkelijke waarde van dit schot voor de boeg. Een voltreffer? Een losse flodder? Onzekere tijden, dat wel!

Co de Kloet
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief