WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Voedselbank krijgt Cheque
Wijdemeren, vr 22 juni 2012

Per jaar wordt 70 miljoen kilo gedragen kleding ingezameld. En dat is dan nog maar een derde van wat er weggegooid wordt.

persbericht

Gemeente Huizen prijs voor inzameling textiel

Op woensdag 20 juni heeft Petra van Hartskamp-de Jong, milieuwethouder van de gemeente Huizen, een cheque ter waarde van drieduizend euro uitgereikt aan de Voedselbank Gooi & Omstreken in Huizen. De cheque is beschikbaar gesteld door kledinginzamelaar KICI.

De gemeente kreeg de prijs omdat de containers aan de Ambachtsweg meer kilo’s aan gedragen kleding opleverde dan elke andere KICI-container in Nederland.

Stichting KICI wil gemeenten waar meer textiel dan gemiddeld wordt ingezameld bedanken. Om die reden beloont de stichting ieder jaar 4 kampioenen met een cheque. Deze vier gemeenten mogen elk een lokaal goed doel selecteren om de cheque aan uit te reiken. De gemeente Huizen koos als bestemming voor de Voedselbank.

Jaarlijks wordt in Nederland ongeveer 70 miljoen kilo gedragen kleding gescheiden ingezameld. Dit is slechts één derde van het weggegooide textiel. Kleding inzamelen voor hergebruik betekent grote winst voor het milieu en het levert tegelijk geld op voor goede doelen. KICI hoopt dat meer mensen zich bewust worden van de waarde van gedragen maar ook van versleten textiel.

De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst coördineert in de hele regio, waaronder Huizen, de inzameling van textiel. Zij werken hiervoor samen met 4Charity, een charitatief samenwerkingsverband bestaande uit Stichting KICI, Humanitas, Reshare en Mensen in Nood die in de Gooi en Vechtstreek de textielcontainers beheren. Gedragen kleding, schoenen en jassen krijgen een tweede leven buiten Europa. Veel wereldburgers stellen heel andere eisen aan kleding dan wij. Zij kunnen kapotte kleding goed herstellen of dragen. Ook oude handdoeken, lakens en zelfs gordijnen zijn welkom. Het worden poetslappen, pakdekens of isolatiemateriaal. Bovendien worden vezels uit oude kleding gehaald om er nieuwe kleding van te maken. Op diverse locaties in de gemeente en op de scheidingsstations staan textielcontainers. Op naar een nieuw record en bijbehorende prijs in 2012!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief