WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Toekomstvisie 's-Graveland
's-Graveland, zo 6 november 2011

Uit onbetrouwbare bron vernamen wij dat in een opzienbarend visiedocument acties staan om 's-Graveland toeristisch niet achter te laten blijven bij de opmars van Loosdrecht.

persbericht

Visiedocument voor ’s-Graveland

Een aantal prominente inwoners van ’s-Graveland heeft, onder leiding van een bekend oud-bestuurder, een visie document opgesteld dat is bedoeld om de voormalige gemeente een opwaardering te geven, zodat – wat wordt gevreesd – deze deelgemeente van Wijdemeren niet achterblijft bij de andere kernen.

Het document is te veelomvattend om in zijn geheel weer te geven vandaar dat we ons in dit persbericht bepalen tot een paar opvallende punten.
Er is overleg geweest met Natuurmonumenten, dat momenteel tobt met een gigantisch begrotingtekort omdat het aantal leden fataal terugloopt.

Natuurmonumenten is bereid op sommige buitenplaatsen recreatieve woningbouw toe te staan. Met name kunnen rondom de hoofdgebouwen van Gooilust, Hilverbeek en Boekesteyn enige honderden recreatiewoningen worden gerealiseerd. Met de opbrengst daarvan kunnen de overige buitenplaatsen in hun oorspronkelijke staat behouden blijven. Mogelijk kunnen deze woningen in de toekomst worden omgezet in permanente verblijfplaatsen.

Met enkele prominente watersportrelaties in Monte Carlo is overeengekomen dat tweemaal per jaar in de ‘s-Gravelandse vaart speedbootraces zullen worden georganiseerd om het Nederlandse kampioenschap hardvaren. Bewoners die het hiermee niet eens zijn zullen gedurende die dagen worden geëvacueerd naar vier sterren hotels alom in den lande op kosten van de organisatie. Dit project, dat “een snelle vaart in de vaart” zal gaan heten, wordt ondersteund door de bekende watersportorganisaties Hiswa en Recron. Een internationaal evenement van grote allure, dat mogen wij toch wel zeggen. Het zal Wijdemeren voor eens en altijd op de watersportkaart zetten.

Het opvallendste voornemen is wel is een boulevard  in het Hilversums kanaal parallel aan de  Vreelandseweg met uitlopers in de Kortenhoefse plassen. Bestemd voor toeristische fietsers en wandelaars, die zo van een nieuwe opzienbarende kijk op de natuurgebieden kunnen genieten. Langs de boulevard zullen op een groot aantal plaatsen authentieke vervenerswoningen worden gebouwd waarvoor HUBO de bouwpakketten zal leveren. Vrijwilligers  zullen, verkleed als echte boeren – klompen, blauwe kiel, pilobroek, pet – in de weekenden ten behoeve van de aankleding van het landschap, deze woningen betrekken en er de bekende boerse activiteiten, zoals daar zijn, het melken van de koe, het slaan van de knecht en het bespringen van de meid, uitvoeren, dit alles om het toerisme zo veel mogelijk te bevorderen. De toneelvereniging DSO heeft zijn medewerking toegezegd.

Binnenkort wordt in het restant van De Dobber een voorlichtingsavond gehouden, waar ex‑burgemeester Kozijn een nadere toelichting zal geven.

Tot zover dit persbericht.  De volledige tekst van het visie document kunt u niet vinden op de website van de gemeente Wijdemeren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
13 gr.
windkr. 2