WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verhuizen naar Veenstaete
Kortenhoef, zo 13 maart 2011

Vanaf 2001 werd er gesproken over de sloop van Oudergaard en de bouw van Veenstaete. Jaren gebeurde er niets, maar nu gaat men verhuizen.

Dossier Oudergaard/Veenstaete

persbericht

Inovum bereidt verhuizing van bewoners naar Veenstaete voor

Na jarenlange bouwontwikkelingen komt de oplevering van appartementencomplex Veenstaete in Kortenhoef in zicht. Achter de schermen werkt Inovum al lange tijd aan de voorbereidingen voor de verhuizing. Deze vindt naar verwachting plaats in januari 2012.

Deze week starten de gesprekken met de bewoners van de zorgcentra Oudergaard (Kortenhoef) en Brugchelen (’s-Graveland) om wensen en behoeften te inventariseren. Welke woonsituatie is voor u het meest ideaal? Welke zorg heeft u nodig? Hierdoor kunnen de bewoners goed geïnformeerd hun keuze aangeven.

In Veenstaete gaan ouderen zoveel mogelijk zelfstandig wonen, maar de zorg is dichtbij. Inovum levert er thuiszorg op afspraak. Ook is er 7 x 24 uur per dag alarmering voor noodgevallen mogelijk en bij voldoende belangstelling een was- en maaltijdservice. Veenstaete biedt ook diverse woonfaciliteiten en voorzieningen voor senioren zoals een huisartsenpraktijk, winkel, café-restaurant en kapper. Daarnaast komt er in het gebouw onder meer een verloskundepraktijk en een grote kinderopvang.

Comfort

De 137 appartementen zijn speciaal ontworpen voor senioren met een zorgbehoefte. Er zijn verschillende woontypen met een oppervlakte variërend van 50 tot meer dan 90 m2. De kamers, badkamers en openbare ruimten zijn allen rolstoeltoegankelijk. Het gebouw heeft vier grote rolstoeltoegankelijke liften. De entree van Veenstaete is elektronisch beveiligd en alle woningen krijgen een videofoon. Bewoners zien vanuit de woning wie er bij hen aanbelt.

Maatwerk

Bij de voorbereidingen op de verhuizing gaat Inovum er vanuit dat iedere situatie van de huidige bewoners anders is. Daarom plant de organisatie meerdere gesprekken om de individuele wensen en mogelijkheden te bespreken. Wil de bewoner weer zelf koken en gebruik maken van een boodschappenservice? Of gebruik maken van een maaltijdenservice? Toch zal het voor veel bewoners wennen zijn dat er straks geen vaste rondes meer zijn van verzorgenden. In plaats daarvan wordt de zorg op maat geleverd. De kosten voor thuiszorg zijn inkomensafhankelijk en dus voor iedereen verschillend. Om de verhuizing voor de bewoners ook financieel goed te organiseren kan Inovum een financieel adviseur inschakelen om de bewoner en naaste familie te adviseren en te begeleiden. Zo zal het voor diverse bewoners mogelijk zijn huursubsidie te ontvangen.

Voorrang

De huidige bewoners van Oudergaard en Brugchelen die verhuizen naar Veenstaete krijgen voorrang bij het uitzoeken van een appartement. De appartementen worden in mei toegewezen. Vanaf juni kunnen ook andere belangstellenden met een zorgindicatie een appartement uitkiezen. Tegen die tijd zal Inovum dit kenbaar maken en voor belangstellenden een inloopbijeenkomst organiseren. Belangstellenden die graag nu al meer informatie ontvangen, kunnen telefonisch de nieuwe brochure aanvragen. Neem hiervoor contact op met Bureau Zorgbemiddeling, telefoon 035 58 88 387.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 2