WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dartsseizoen Afgelopen
Kortenhoef, ma 16 mei 2011

Patrick Kreuning doet verslag van de dartswedstrijden in het Wapen van Kortenhoef. Het seizoen zit er weer op.

ingezonden bericht

WVK 2 KAMPIOEN

Het dartsseizoen zit er weer op, ook voor de dames en heren van het Wapen van Kortenhoef. Er waren afwisselend successen en minder leuke tijden, maar al met al mag er met een goed gevoel teruggekeken worden op het seizoen.


Teamfoto van WVK2, vlnr, Berrie, Peter,en Michel en op zijn hurken André. Maurits en Richard ontbreken maar hebben wel degelijk hun steentje bijgedragen.

WVK 1 wist door de laatste twee wedstrijden te winnen met resp. 7-2 en 5-4 de promotie naar de eerste divisie veilig te stellen, vanaf het eerste jaar zijn ze dus elk jaar gepromoveerd, al werden ze dit jaar tweede in plaats van kampioen. Toch weer een puike teamprestatie, 23x werd er 180 gegooid, er waren 16 100+ finishes waarvan Patrick ongeveer de helft op zijn naam kon schrijven, de hoogste van hem was 154. Er werden 156 van de 234 sets gewonnen.


Peter Bakhuizen wist in de derde divisie maar liefst 15 maal 180 te gooien en werd daarmee topscorer.

WVK 2 werd dus kampioen, de voorlaatste ronde wonnen zowel Bosrand als WVK met 5-4 (waarbij Peter Bakhuizen er in de singles nog maar eens twee maal 180 bij gooide), en die spannende laatste wedstrijd waarbij WVK dus nog 3 sets voorsprong had, maar die uitgerekend tegen Bosrand was, bij een 6-3 voor Bosrand zouden de heren de eerste plaats delen. Na de singels stond het echter al 3-1 voor de Kortenhoevers, vervolgens werd het 4-1 en toen was het kampioenschap binnen in deze poule van de derde divisie en werd de champagne aangebroken. Dat de muts van Kokkie (André Bosson) vervolgens een champagnebad kreeg verhoogde de feestvreugde alleen maar, uiteindelijk wonnen de Kortenhoevers met 5-4. 160 van de 234 sets werden binnengehaald. Peter Bakhuizen wist in totaal 15 maal de 180 te raken en werd daarmee de topscorer in de derde divisie, de nr 2 had er 'slechts' 10. Berrie, Maurits en Michel gooiden er elk één, maar bij Berrie komt dat vooral omdat hij vaker op de triple 19 mikt, hij heeft ook een aantal keer 177 gegooid. Dat hij wel degelijk ook triple 20 kan gooien bewees Berrie door shanghai 20 uit te gooien, triple 20, enkel 20, double tops. Er werden 5 100+ finishes gegooid waarvan 3 door Berrie.

Hoe verging het de drie teams uit de 4e divisie:

WVK 3 verloor de laatste twee wedstrijden met 3-6 en 7-2, maar ze haalden met die 5 sets net genoeg punten binnen om niet te degraderen, van de 234 sets werden er 100 gewonnen. Jelle de Boer was de enige die 180 wist te gooien en Bertus Bakker had de enige 100+ finish, 103 gooide hij uit.
WVK Tsjek werd met 8-1 en 7-2 verslagen en bleven derhalve stijf onderaan staan. Er werden slechts 52 sets gewonnen. Maximum scores en 100+ finishes werden er helaas niet gegooid.
WVK5 verloor de laatste ronden met 7-2 en 8-1 en waar ze het grootste gedeelte van het jaar 9e stonden zakten ze nu 2 plaatsen en zo degradeerden ze toch nog net. Er werden 104 sets gewonnen. Jacqueline gooide twee maal de maximum score, er werd drie maal een 100 plus finish gegooid, twee door Angelique, 154 was de hoogste, en Berend gooide shanghai 20 uit.

Het komende jaar gaat Berend WVK 5 verlaten om WVK 2 nog verder te versterken, Angelique en Jacqueline gaan met WVK Tsjek een nieuw team opstarten, wat Jorinde en haar vriend Guido gaan doen is niet bekend. Dus volgend jaar nog maar 4 teams, of er moet toch nog voor eind mei een enorme toeloop van nieuwe darters komen, voor info kunt u zich in verbinding stellen met het Wapen van Kortenhoef, 035-8795195 of wapenvankortenhoef.nl. Er zijn nog wel mensen die een nieuw team willen vormen, maar dat zijn er helaas niet genoeg en de andere teams zitten redelijk vol.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
regenachtig
15 gr.
windkr. 3