WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Niet zo blij met VB Plan
's-Graveland, do 7 juli 2011

Er komen ingezonden brieven binnen van bewoners die niet zo blij zijn met het verkeersbeleidsplan (VBP). Op twitter roept Hannie Humme zelfs op om een tegen-actiegroep te starten.

De indruk werd gewekt dat alle bewoners van Wijdemeren blij zijn met het verkeersbeleidsplan dat vorige week donderdag door de raad werd aangenomen. In die algemene blijheid verschijnen nu toch wat barsten.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brieven

Ook ik ben het eens met de heer Bierens en van de Brand.
Zo als de plannen nu zijn is het verkeer alleen maar verplaatsen naar smallere wegen, waardoor het allemaal nog gevaarlijker wordt.
Er kan beter iets gedaan worden aan bermen en plantsoenen want doordat alles zo hoog wordt, is er totaal geen uitzicht meer als je het fietspad of de weg over moet steken,een kind op de fiets zie je amper. Dit is vooral op het Zuidereinde levensgevaarlijk.

En nieuwe bewoners van buitenaf bezint voor uw begint,

Vriendelijke groet,

P.M. de Haan
Kortenhoef


Bij deze wilde ik mijn reactie geven over de 30 km zone waar iedereen zo positief over schijnt te zijn. Eerder heb ik mijn bezwaar aangegeven, maar dat wordt gewoon van tafel geveegd onder het mom "niemand heeft er een probleem mee". Ik wil wel even voor de duidelijkheid weergeven dat ik voor een veilig verkeer situatie ben en die is mijn inziens het veiligst door op de huidige situatie geen verandering aan te brengen.
Het enige advies wat ik kan geven is zoals soms wel eens het geval is, gewoon de stoplichten op de Smidsbrug op non-actief te zetten, en we hebben à la minute geen verkeersopstopping, verkeersdrukte, haastige bestuurders op de 6 aan- en doorvoerwegen.

Zelf woon ik aan de Koninginneweg te Kortenhoef, een 30 km zone met straatjuwelen (bedacht door een aantal nieuwe bewoners aan de Koninginneweg).
De 30 km zone zal alleen weer een aanvulling op de staatskas zijn als er dan nu daadwerkelijk geflitst gaat worden in een 30 km zone. Wie heeft er van de huidige bewoners al 30 km gereden ? ik kan het antwoord wel invullen maar ga niemand met één vinger aanwijzen.

Anita Buckard
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brieven
foto
---
auteur
ing. brieven
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
20 gr.
windkr. 3