WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lily Mol wint Acteerprijs
Kortenhoef, zo 16 januari 2011

Lily Mol, die toneel speelt bij DSO, kreeg op het Baarnse één-akterfestival de prijs voor de beste acteerprestatie.


Lily Mol

ingezonden bericht

Lily Mol (DSO) wint acteerprijs eenakterfestival

De Baarnse toneelvereniging Karakter organiseerde vrijdag- en zaterdagavond het grootste regionale eenakterfestival. Acht verenigingen (waaronder uit de provincie Groningen) voerden een toneelstukje van maximaal 30 minuten op, waarna een deskundige jury de prestaties besprak en beoordeelde.

Wij hadden oog voor alle deelnemende verenigingen, maar onze belangstelling ging uiteraard het meest uit naar onze eigen toneelvereniging DSO.
DSO speelde de eenakter “Een lichte lunch”, geschreven door Peter van Straaten en geregisseerd door Enno van Tulder.

De zussen Jenny (Lily Mol) en Suzan (Irma van der Meer) gebruikten een lunch, waarbij zij zich van te veel drank lieten bedienen door de ober (Otto van Dijk). Vier figuranten vulden het overigens smaakvol ingerichte restaurant (met dank aan “De Drie Dorpen”).

De voorstelling werd een feestje om te zien. Vrolijkheid  werd afgewisseld door gevoelige en stille momenten en de toenemende dronkenschap werd prachtig opgebouwd.

Zowel Lily als Irma speelden op hun best. Het publiek waardeerde DSO met het langste en hardste applaus van het festival, maar de jury wees de vereniging Harto uit Harmelen, die de eenakter damestoneel van William Shakespeare enigszins had aangepast aan het 25 jarig jubileum van het festival, aan als winnaar.

Uit de drie genomineerden voor de acteerprijs werd Lily Mol van DSO aangewezen als winnaar. Uit het extra lange applaus bleek dat het publiek het daar helemaal mee eens was. DSO is trots op Lily, Irma en alle anderen die dit resultaat mogelijk hebben gemaakt.

Frans van Giessen
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 1