WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DSO op Toneelfestival
's-Graveland, za 8 januari 2011

Toneelvereniging DSO speelt op het eenakterfestival op 14 en 15 januari in Baarn samen met zeven andere verenigingen.

ingezonden bericht

Toneelvereniging DSO speelt op éénakterfestival in Baarn

Een éénakter is een toneelstuk, dat maar uit één enkele akte bestaat.
Acht verenigingen, waarvan een zelfs helemaal uit Zuidhorn (provincie Groningen), voeren ieder een aparte eenakter op, van maximaal 30 minuten.

Iedere groep is vrij in de keuze van de voorstelling. Het levert ieder jaar weer heel afzonderlijke en prachtige voorstellingen op.
De ons zeer bevriende toneelvereniging Karakter uit Baarn organiseert dit gezellige en hoogstaande festival dit jaar al voor de 25e keer en dat is een hele prestatie!

Meedoen is belangrijker dan winnen, maar DSO is uiteraard heel blij met de vele prijzen, die wij in de loop van de jaren hebben gewonnen.
DSO speelt deze keer de eenakter “Een lichte lunch”, geschreven door Peter van Straaten, onder regie van Enno van Tulder. Irma van der Meer en Lily Mol vertolken de rol van twee zussen en Otto van Dijk die van ober. Als figuranten zullen  Sjan van Rijn, Wim Molleman, Liessanne Schenkkan en Mark Pieterson op het toneel plaatsnemen. De productie is in handen van Lonneke Koster.

Het toneelstuk speelt zich af in een restaurant. Twee zussen gebruiken de lunch, nadat zij op bezoek zijn geweest bij hun moeder in haar verzorgingsflat. De zussen willen de nare nasmaak van het bezoek wegspoelen en zij drinken teveel. Daardoor raken de tongen los en komen enkele pijnlijke dingen aan de orde. Ze praten over hun moeder en hun inmiddels zeven jaar geleden overleden vader en de ene zus heeft onthullingen over de man van de andere zus...

De voorstellingen in theater De Speeldoos - aan de Rembrandtlaan 35 in Baarn - worden verdeeld over de avonden van vrijdag 14 en zaterdag 15 januari 2011, aanvang 20.00 uur.

De verenigingen op volgorde van spelen zijn (vrijdag) WIK, Harto, ToVeDem  en de Rederijkers en (zaterdag)  Karakter,  DSO, ZAT en Steeds Beter.
Na de zaterdagavondvoorstelling beraadt een vakkundige jury zich intern, waarbij stukkeuze, acteerprestatie, regie, totale toneelbeeld en tijdsduur belangrijke criteria zijn.
Daarna worden alle voorstellingen publiekelijk beoordeeld en prijzen uitgereikt voor de beste acteur, regisseur en voorstelling. Na afloop is er meestal veel voldoening, zelfs onder de niet-winnaars.

De toegangskaarten, inclusief garderobe, kosten € 10,00 per avond of een passe-partout € 15,00. Omdat de rij aan de kassa vaak lang is, is het raadzaam tijdig aanwezig te zijn. Desgewenst zullen nadere inlichtingen graag telefonisch (035 656 2390) worden verstrekt door Frans van Giessen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 3