WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Amsterdam Chamber Soloists
Horstermeer, do 6 januari 2011

Op zondag 23 januari wordt in het Jagthuis een concert gegeven door The Amsterdam Chamber Soloists.

persbericht

Concert in Het Jagthuis met The Amsterdam Chamber Soloists

‘Fantasie’ is één van de eigenschappen van het ensemble dat op zondag 23 januari naar Het Jagthuis komt. Uit hun naam maak je niet op of we met een trio of kwartet te maken hebben. En dat is precies hun bedoeling.

Ze willen graag kamermuziek spelen in flexibele bezettingen. U krijgt in Het Jagthuis een strijktrio, een pianotrio en twee pianokwartetten te horen. The Amsterdam Chamber Soloists bestaan nu twee jaar. Dat ze de luisteraar met hun spel weten te raken blijkt onder meer uit het feit dat ze vorig jaar het Vriendenkransconcours wonnen. U kunt komen luisteren naar violist Tijmen Huisingh, altvioliste Anna-Magdalena den Herder, cellist Charles Watt en pianist Thomas Beijer. Zij spelen een bewerking voor strijktrio van de Inventies van Bach, het pianotrio van Ravel en pianokwartetten van de Britse componisten Bridge en Walton. Het Phantasy Quartet van Bridge is ontstaan doordat de componist aan een wedstrijd meedeed. En won. Hoe dat ging hoort u bij het concert.

Het concert door The Amsterdam Chamber Soloists vindt plaats op zondag 23 januari en begint om half vier. Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die ongeveer een uur duurt. Reserveren (17 euro per kaart) via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur. Meer informatie op: www.jagthuis.nl.

Volledig programma:

J. S. Bach (1685-1750) - 3-stemmige inventies BWV 787-801, in een bewerking voor strijktrio

M. Ravel (1875-1937) – Pianotrio in a klein (1914)
Modéré
Pantoum (Assez vif)
Passacaille (Très large)
Final (Animé)

F. Bridge (1879-1941) - ‘Phantasy’ pianokwartet in fis klein (1910)

W. Walton (1902-1983) - Pianokwartet in d klein (1918, rev 1974)
Allegramente
Allegro scherzando
Andante tranquillo
Allegro molto

The Amsterdam Chamber Soloists hadden afzonderlijk al lange tijd de wens een flexibel ensemble te formeren waarmee alle vormen van kamermuziek kunnen worden uitgevoerd en waarbij de nadruk ligt op de individuele karakteristieken van de musici. Begin 2009 vonden zij elkaar. De sterke muzikale en mentale connectie was er meteen en dat was het begin van deze bijzondere samenwerking.
Hun eerste project is de opvoering van de volledige Goldberg-variaties van J. S. Bach in de bewerking voor strijktrio. Verder staan er projecten gepland met pianist Thomas Beijer en violiste Cecilia Bernardini. The Amsterdam Chamber Soloists zijn finalisten van Het Vriendenkransconcours 2010.
In het seizoen 2011-2012 zullen zij in de serie Het Debuut concerten geven in de grote Nederlandse concertzalen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
4 gr.
windkr. 4