WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Spanning bij de Darters
Kortenhoef, di 19 april 2011

Patrick Kreuning laat ons het wel en wee meebeleven van de darters in het Wapen van Kortenhoef.

ingezonden bericht

Spannende laatste weken voor de Darters

Nog twee wedstrijden te gaan, wedstrijden die nog op het nippertje je kunnen redden van degradatie of waarin je net je kampioenschap of promotie veiligstelt, dan wel vergooid. Hoe verging het de darters van het Wapen van Kortenhoef de afgelopen weken.

Het op de tweede plaats bivakkerende eerste team verloor weer eens een wedstrijd, tegen the crazy frogs die op de vierde plaats staan, de week erna werd er wel weer gewonnen. Er moeten wel hele rare dingen gebeuren als ze nog kampioen worden, want de nr 1, Bosrand, staat 16 punten op ze voor, dan moet wvk1 alles met 9-0 winnen en bosrand 2x verliezen met 9-0, of 8-1. Bosgenoegen 4 staat 13 punten op ze achter en laat dat nu de komende tegenstander zijn, dat kan nog spannend worden. Gelukkig is de laatste ronde Dartswise aan de beurt en die staan op een degradatieplaats, dus dat moet wel te winnen zijn. Promotie naar de eerste divisie is dus zo goed als zeker.
Het tweede team had even de eerste plaats afgestaan aan Bosrand 1, maar staat nu weer 3 punten los. Promotie is al zeker, Peter Bakhuizen blijft zijn 180’s regelmatig gooien en heeft er al 12 op zijn naam staan, daar kunnen Patrick Voorn en Ron Smit uit het eerste een voorbeeld aan nemen, zij staan beiden op 8. Het tweede won al haar wedstrijden met 8-1, op één 7-2 na dan. Maarja, die laatste ronde he, dan speelt Bosrand 1 thuis tegen de mannen van het Wapen, het verschil is 3 punten in het voordeel van het Wapen, dus de spannende strijd om het kampioenschap is nog niet beslecht. Lukte het vorig jaar net niet, dit jaar promoveert het team naar de tweede divisie.

Het derde team is na een 6-3 zegen en een 7-2 nederlaag een plaatsje gezakt ze staan nu 10e en net buiten de degradatiezone, veilig zijn ze nog niet. Hoe gaan Jeroen, Jelle, Roy, Mandy, Bertus, Eddy en Ronald dit aanpakken? Ze hebben wel één voordeel, K3 die 11e staat moet nog tegen de nr’s 1 en 2, Bosgenoegen 5 en de Windhoek. Zullen zij zich handhaven? Dat weten we over een paar weken.
Het vierde team, WVK-Tsjek is al zeker van degradatie, ze staan onderaan en slechts door heel goed te spelen kunnen ze nog een plaatsje stijgen, Laura, Dirk en Henk gaven daartoe al wel een kleine aanzet, in de laatste ronde pakte Laura samen met Dirk 1 set in de tripples en Henk checkte de bierronde, Janice wist helaas geen set te winnen. Maar de aanhouder wint, volgend jaar in de 5e divisie zal het team zeker meer punten gaan sprokkelen.
Het 5e team heeft na twee 6-3 overwinningen en een 6-3 nederlaag zich nog niet veilig gespeeld voor degradatie de Vrienden van Strijland en the Crows 3 staan respectievelijk 2 en 4 punten achter hen. En deze twee teams moeten in de laatste ronde ook nog eens tegen elkaar, waar WVK 5 te maken krijgt met de nr’s 2 en 3. Dat kan nog erg spannend worden onderin de poule. Hoe zal dit aflopen?
Kortom, 2 teams zijn zeker van promotie, waarbij één team nog kampioen kan worden, 2 teams moeten nog wat puntjes sprokkelen om degradatie te ontlopen en één team is gedegradeerd.

Bij het ranking toernooi is Peter Bakhuizen de winnaar geworden. Arjan Nielen legde beslag op de tweede plaats en Michel Boezenwinkel wint de derde prijs. Het toernooi zou tot half mei duren maar daar er de laatste twee ronden buiten Peter geen mensen meer op kwamen dagen heeft het geen zin meer het toernooi af te ronden, de verschillen zijn te groot geworden, wel heel vervelend voor de mensen van het Wapen die nu met een kleine financiële strop zitten.

Wilt u komend seizoen ook komen darten in het Wapen, aarzel niet en schrijf u in, er worden nog mensen gezocht voor een nieuw team. Info op 035-6550083 bij Berrie of Janice, binnen lopen in het altijd weer gezellige café kan natuurlijk ook, van ma-zaterdag na 3 uur, zondags is het café gesloten.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
23 gr.
windkr. 2