WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gondelvaart Kortenhoef
Kortenhoef, za 4 september 2010

Vanavond werd de jaarlijkse gondelvaart in Kortenhoef gehouden. Maar liefst drie gondels besteedden aandacht aan de opheffing van buslijn 106.

Update 5-9-2010, 18.43: De uitslag is onderaan dit bericht toegevoegd.

Negen gondels deden mee aan de gondelvaart waarmee een prachtige dag in Kortenhoef werd afgesloten. Onder een stralende zon werd overdag het NK Palingroken gehouden, aangevuld met een braderie en boekenverkoop bij de kerk. Tegen het vallen van de schemering lagen de gondels aan het Dode Eind, waar ze bewonderd konden worden. Later, toen het inmiddels echt donker was, voeren de gondels langzaam van het Kanaal de vaart langs de Kortenhoefsedijk op. De oever van de vaart was feestelijk verlicht.


Protesterende buspassagiers waarin enkele politici in vermomming te zien waren. Hierboven v.l.n.r. Edwin Bult (GL), Marcel Maassen (DB), Emile Bakker (DB), Nanne Roosenschoon (D66), Theo Reijn (CDA) en Hannie Humme (D66). De peuter met het aapje is Michael Kulkens (PvdA).

Een brede delegatie uit de politiek deed mee. Patricia Mossinkoff (D66) en (weth.) Gert Zagt (DB) hielpen met de opbouw. Op de gondel in vermomming zaten: Michael Kulkens (PvdA), Edwin Bult (GL), Marcel Maassen (DB), Liesbeth Siderius (VVD), Joep Nuissl (DB), Lide Nuissl (-), Nanne Roosenschoon (D66), Emile Bakker (DB), (weth.) Joost Boermans (D66), Jan Verbruggen (CDA), Theo Reijn (CDA) en Hannie Humme (D66). De portefeuillehouder voor openbaar vervoer, wethouder Gerard Abrahamse (VVD), was helaas niet aanwezig.


Het Museum, Stichting BLOK


De Griezelbus, Charlotte & Roseline en griezelige vrienden.


Mannenkoor Crescendo. De boot was in het donker gehuld. Toen na tien minuten prutsen het licht aan ging en het orgel het weer deed ging er bij het massaal toegestroomde publiek gejuich op.


Busej komt Zo, Fam. Griffioen/De Kloet.


Glamour Girls, Pien Zagt en Ginger Groen.


De Indiaboot, Maas en de gezellige meiden.


Circus Turfendonk, De Turftrappers.

De Uitslag

Nr. Titel Makers
1 De Griezelbus Charlotte&Rosaline en griezelige vrienden
2 Circus Turfendonk De Turftrappers
3 Het busje komt zo Fam. Griffioen/De Kloet
4 Dweilen met de kraan open Dweilorkest
5 Het museum Stichting Blok
6/7 Glamour Girls *) Pien Zagt en Ginger Groen
6/7 De Indiaboot *) Maas en de gezellige meiden
8 Mannenkoor Mannenkoor Crescendo
9 Geen Disconnexxion Gemeenteraad
  *) Ex aequo  
bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 2