WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB kiest voor VVD en D66
Wijdemeren, di 16 maart 2010

DorpsBelangen kiest er, na een week gesprekken met alle partijen, voor om verder over een coalitie te spreken met de VVD en D66.

(Een coalitie van DB, D66 en VVD kan steunen op 9 DB + 3 VVD + 1 D66 = 13 van de 19 zetels. Een riante meerderheid derhalve. Red. WWK.)

persbericht

DorpsBelangen

DorpsBelangen zet volgende stap
in coalitievorming in Wijdemeren

DorpsBelangen heeft vorige week verkennende gesprekken gevoerd met alle andere partijen in Wijdemeren. Achtereenvolgens was dat met vertegenwoordigers van D66, PvdA, GroenLinks, CDA en VVD. De resultaten zijn besproken met de gehele fractie en het bestuur van DorpsBelangen. Gezamenlijk is een besluit genomen over het vervolgtraject.

Alle partijen hebben gelijke kansen gekregen om met DorpsBelangen van gedachten te wisselen over een mogelijke samenwerking. Aan iedere partij zijn dezelfde vragen gesteld. Het resultaat is dat alle partijen met DorpsBelangen in een coalitie willen samenwerken. Bij alle partijen is ook een vertrouwensbasis aanwezig.

DorpsBelangen wil graag een stevige coalitie. Alhoewel alle partijen graag met ons willen samenwerken moet er toch een selectie plaatsvinden. Op basis van de inhoud van de verkennende gesprekken kiezen we ervoor om in eerste instantie met de VVD en D66 verder te praten over de vorming van een coalitie. Dat doet ook recht aan de verkiezingsuitslag. DorpsBelangen heeft uiteraard het CDA, de PvdA en GroenLinks over deze aanpak geïnformeerd.

We kunnen op dit moment geen uitspraak doen over de duur van de coalitievorming. We doen ons uiterste best om zo snel mogelijk tot een nieuwe coalitie te komen, zodat vervolgens een nieuw college aan de slag kan.

DorpsBelangen,
namens fractie en bestuur

Gert Zagt
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 2