WIJDEMEERSE WEBKRANT
De Tweede Burgemeester
Wijdemeren, do 28 januari 2010

Vanavond weten we het. Vanavond wordt in de raad bekendgemaakt wie de benoeming tot burgemeester in de wacht heeft gesleept.

De afgelopen periode werd er achter de schermen gewikt en gewogen en overlegd. De kandidaten solliciteerden bij de Commissaris van de Koningin, toen nog Harry Borghouts, nu (plaatsvervangend) Elisabeth Post. Borghouts deed de eerste selectie en zond het lijstje met zijn voorkeurskandidaten naar de raad van Wijdemeren. Die boog zich in het diepste geheim over dat lijstje om uiteindelijk met een voordracht aan de CdK te komen. Gisteren werd er nog over vergaderd.


Karen Heerschop

Knipogen

Vanavond wordt bekend wie de opvolger van Don Bijl wordt, na een half jaar bestuur door interim-burgermoeder Karen Heerschop, over wie een lovend artikel in de krant van vandaag stond. Opvallend was dat Theo Reijn, de CDA fractievoorzitter, in dat artikel verklaarde corrigerende knipoogsignalen aan Karen Heerschop af te geven, omdat zij elkaar al veertig jaar kennen uit het Hilversumse. (En omdat Reijn die bijsturing kennelijk af en toe gewenst vindt.)

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
buien en zon
4 gr.
windkr. 4