WIJDEMEERSE WEBKRANT
Moet de Bieb blijven?
Wijdemeren, vr 22 januari 2010

Patrick Kreuning stelt de vraag die nog niemand stelde, maar die toch ook gesteld moet worden. Moet de bibliotheek blijven?

ingezonden brief

Moet de bibliotheek blijven?

Dat is maar zeer de vraag. In deze tijd waarin alle studieboeken overbodig zijn geworden, alles is terug te vinden op het internet, zou een bibliotheek enkel nog dienst hebben als leesboekendistributeur.

Zelf heb ik de opleiding GO-a gevolgd voor bibliotheekmedewerker, maar het nut van een bibliotheek is tegenwoordig minimaal. Men moet een dermate hoge prijs betalen voor het lidmaatschap voor een bieb met brede laagbouw (weinig boeken over heel veel onderwerpen) dat het haast goedkoper is de boeken tweedehands aan te schaffen via een kringloopwinkel of marktplaats. DVD's worden massal gedownload.

Natuurlijk gaat er van een bibliotheek een gezellige sfeer uit, in mijn jeugd was ik vele uren aan het zoeken, maar vaak keerde ik teleurgesteld huiswaarts, omdat de boeken die ik zocht niet aanwezig waren. Vooral incomplete series irriteerden mij mateloos, zelf verzamel ik ook boeken en ik probeer al mijn series compleet te krijgen, havank, conny coll etc. (Mocht u toevallig nog nr 83 uit de serie conny coll, Nacht over texas hebben, dan houd ik mij van harte aanbevolen.)

Maar om een bibliotheek in stand te houden die steeds minder belangrijk wordt in een maatschappij, waar alle informatie, cd's en dvd's op de pc zijn terug te vinden, ik zet daar mijn vraagtekens bij.

Het is wel jammer, Hare Majesteit zei het al in haar kerstboodschap, we spreken elkaar maar zien/kennen elkaar niet, een bibliotheek zou dus wel een maatschappelijke functie kunnen hebben waar je bekenden ontmoet, maar waarom een eindje wandelen/fietsen, wanneer je het vanuit je luie stoel thuis achter je pc ook kunt vinden?

Dit is geen pleidooi voor het sluiten van de bibliotheek, wel een pleidooi om tot bezinning te komen, waar willen we heen met deze maatschappij?

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
--
-- gr.
windkr. -