WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Raadsleden tellen Mee
(Republiek) Horstermeer, zo 28 februari 2010

Martin Vuyk las in de Telegraaf een stuk over stembusfraude door (kandidaat) raadsleden. Hij relativeert de opwinding daarover.

ingezonden brief

Verkiezingsfraude in Wijdemeren

Recent is er enige ophef ontstaan over het feit dat er in veel gemeentes (aspirant) raadsleden het stembureau bemensen. Ook ik werd door de gemeente hiervoor gevraagd en heb mij opgegeven, met mijn betrokkenheid als enige motivatie.

Naïef natuurlijk... niet het positieve feit dat er mensen zijn die een vakantiedag opnemen om deze taak te vervullen, maar juist de negatieve insteek dat die (aspirant) raadsleden weleens zouden kunnen sjoemelen met de stemmen voert nu de boventoon.

Jammer, ik zou in Wijdemeren niemand, maar dan echt helemaal niemand van het raadsledenpotentiëel dit toe kunnen dichten. Maar goed, om alle schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan, mocht 'men' er moeite mee hebben dat ik (Martin Vuyk, plaats 3 VVD) van 07:00 tot 14:00 uur op het stembureau Ankeveen zit en na 21:00 uur terugkom om de stemmen te tellen (samen met meer dan 10 anderen) laat mij dat dan alsjeblieft vóór a.s. dinsdagmiddag weten. Ik ben zeker bereid mijn plaats aan u af te staan (mits de organiserend ambtenaar hier mee instemt, dat is wel zo netjes). Ik zie de vele aanmeldingen graag binnenstromen. Ik weet overigens niet eens of de gemeente Wijdemeren voor deze taak nog een vergoeding in het vooruitzicht stelt, daar heb ik niet naar geinformeerd... maar dát zal toch niet de drijfveer van mijn plaatsvervanger zijn, hoop ik.

Martin Vuyk
Horstermeer

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen, regen
9 gr.
windkr. 2