WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bibberende Watjes?
Kortenhoef, za 13 februari 2010

Op de Meenthof troffen wij vandaag een aantal dapperen die daar promotie stonden te maken voor hun partij. Wat was het koud...

Onlangs stelde de PvdA voor om de verkiezingen in het voorjaar of de zomer te houden, omdat het dan niet zo koud is. De partij werd weggehoond met sjaals van het CDA en erwtensoep van de SP. Watjes!

Vandaag werd daar op de Meenthof door deze en gene kleumende VVD en CDA partijtijger, die door de kou geen gevoel meer in handen en voeten had en nog maar nauwelijks zijn folders, ballonnen en appels in de bevroren vingers kon vasthouden, plotseling veel genuanceerder over gedacht. "Toch wel een goed idee van die PvdA." sprak men bibberend. "Maar niet verder vertellen dat ik dat vind hoor... Ik wil niet dat men mij een watje vindt. Het hoort erbij."

Waar is de Kiezer?

Voor de Wijdemeerse CDA was De Dobber even het middelpunt van de wereld. De partijvoorzitter, Tweede Kamerleden, Gedeputeerden, Statenleden, een wethouder, raadsleden en het bestuur van het Wijdemeerse CDA hadden zich daar verenigd om de kiezer te verwelkomen. Het was een gezellige drukte.

Kosten noch moeite waren gespaard. Vlaggetjes, ballonnen, pennen, sjaals, appels, echt alles was uit de kast gehaald. Buiten, voor de deur van de Dobber was het een hels kabaal. Twee luchtkanonnen trachtten een oranje en een groene, tja, hoe omschrijf je zo'n ding netjes, slurf.., overeind te houden. Binnen werden er een uur lang toespraken gehouden, waarna de CDA'ers opgepept klaar stonden om met de kiezer in debat te gaan.

Maar die gewone kiezer..., die liet het, eerlijk gezegd, nogal afweten. Die zat thuis achter de kachel.

Update 15-2-2010, 23.30: Douwe van Essen maakte een fotoalbum van de CDA bijeenkomst. U vindt dat hier.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 3