WIJDEMEERSE WEBKRANT
D66: Hoezo vernieuwend?
Wijdemeren, vr 5 februari 2010

Joost Boermans, de voorzitter van D66, reageert op het stuk dat gisteren door de PvdA werd ingezonden als reactie op Putter.

ingezonden brief

Geachte lezer,

De PvdA schreef een reactie op Putter en liet al eerder weten dat zij ‘als enige partij’ erin geslaagd is om een bijna geheel vernieuwde kandidatenlijst te presenteren. Hulde, wij hadden ook graag een vernieuwende, ambitieuze en vol met passie zijnde kandidatenlijst van de PvdA gezien. Maar de werkelijkheid is toch iets anders. Ik vrees dat de PvdA al in carnavalstoestand verkeert en de werkelijkheid niet meer waarneemt. Jammer want er is zoveel te doen en het kan zo anders.

De reactie is ook onterecht. Ten eerste is de lijst van de PvdA geheel niet vernieuwend. Immers bij de eerste 4 kandidaten staan al 2 kandidaten die nu ook al in de Raad zitten en mede verantwoordelijk zijn voor het beleid dat de afgelopen 4 jaar in Wijdemeren is gevoerd.  Daarnaast  hebben ze, en dus ook de lijsttrekker Dhr. Steenvoorden, de deelname van de PvdA aan dit college ondersteund en doen dat nog steeds. Of bedoelt de PvdA met hun reactie en campagne dat ze afstand neemt van het beleid van de afgelopen jaren?  We zien de motie graag komen.

Overigens klopt het ook feitelijk niet, want van alle partijen die deelnemen aan de verkiezingen is D66 de enige partij die verkiesbare kandidaten heeft die nog nooit in de Raad hebben gezeten. Wel bereiden wij ons al langer inhoudelijk voor op een of meerdere plaatsen in de Raad omdat we het beleid graag anders zien. Tenslotte, ook wij hebben bij de eerste 4 kandidaten al 2 kandidaten staan die, hoe schreef de PvdA het: “Kandidaten, met jonge gezinnen die midden in de maatschappij staan, dus de mensen spreken, weten wat er speelt en daar verfrissende ideëen en oplossingen voor hebben. Dáár is op dit moment behoefte aan in Wijdemeren.”  Juist ja, zulke kandidaten hebben wij ook, al moet ik wel aanvullen dat bij ons alle kandidaten mensen spreken en verfrissende ideeën hebben ongeacht hun leeftijd en gezinssituatie. Wij zijn het eens, Wijdemeren heeft behoefte aan zulke mensen. Anders dus. D66 wat ons betreft!

Kortom dit lijkt mij weer typische verkiezingsretoriek want hoezo is de PvdA vernieuwend en wat zou ze dan anders willen ten opzichte van het huidige, ook PvdA beleid?

D66 Wijdemeren
Joost Boermans, Voorzitter (en vader van 3 kleine kinderen)

PS. Lentefris: dat is de wasverzachter van de Albert Heijn. Lentefris maakt uw was antistatisch en heerlijk frisgeurend zacht. Tevens bevat deze wasverzachter bestanddelen die het strijken gemakkelijker maken en die kreukels sneller laten verdwijnen. Ik denk dat de PvdA zichzelf maar eens goed moet wassen, maar let op, tikkie terug, wassen op 30 graden (denk ook aan het milieu!).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

Naschrift redactie WWK:

Ik meng me niet in het debat over de vraag wiens lijst vernieuwender is. De eerlijkheid gebied echter om hier te melden dat de term "lentefris" niet in de reactie van de PvdA stond, maar in de kop door mij er boven is gezet.

Ik liet mij daarbij inspireren door de beelden die de PvdA opriep van "de jonge gezinnen" die "verfrissende ideëen" hebben. Vandaar de associatie met lentefris. Dat borrelde zo maar in mij op, ondanks dat ik niet meer in de PvdA-categorie jong en verfrissend val. De laatste opflakkering van mijn eens jonge geest wellicht...

Rik Jungmann

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
5 gr.
windkr. 2