WIJDEMEERSE WEBKRANT
Carnavalskraker PvdA
Wijdemeren, di 2 februari 2010

Vanmiddag om vijf uur zongen de PvdA kandidaten hun carnavalskraker. Twee prinsen Carnaval luisterden naar Veni Vidi Vici.

Er heerste enige nervositeit in de raadszaal van Wijdemeren. Tegen vijf uur sijpelden de PvdA-kandidaten binnen. Er werden PvdA hesjes uitgedeeld in combinatie met een sjaal met de opdruk "SOSJAAL". Toen iedereen in rode stijl gekleed was nam lijsttrekker Ben Steenvoorden het woord. Hij legde uit dat burgemeester Karen Heerschop er bij nader inzien vanaf had gezien om de eerste cd met de carnavalskraker in ontvangst te nemen, gezien de politiek gevoelige tekst. Bovendien bleek vanochtend dat zij verhinderd was door ziekte.

Er werd daarom besloten dat de cd aangeboden zou worden aan de twee aanwezige Prinsen Carnaval, prins Ronald de 1e van de Turftrappers en prins Cock van de Schuimlikkers. Maar eerst werd het lied live ten gehore gebracht, waarbij de volumeknop van de raadszaal tot, voor die plek, ongekende hoogte werd opengedraaid. Het gezang werd afgesloten door een onvervalste polonaise door de raddszaal. De titel van het lied, "Veni Vidi Vici", betekent "ik kwam, zag en overwon".

De cd werd ook aan de aanwezige pers uitgereikt. Bij thuiskomst bleek ons doosje leeg te zijn. Wel de tekst, geen cd. Verkiezingssymboliek of gewoon een vergissing. Wij houden het maar op een vergissing.

De tekst:

Refrein:

Passie, Visie, Durf en Ambitie
is het nieuwe Vini Vidi Vici
Geef daarom uw stem
Aan haar, aan mij of hem
Dat scheelt voor ons al gauw een ietsie pietsie
Passie, Visie, Durf en Ambitie
Dat is het nieuwe Veni Vidi Vici

Couplet

Het CDA is heel lang aan de macht
Geen mens in Wijdemeren die nog lacht
De club van Theo Reijn
Brengt na het zuur azijn
Gelukkig is door ons nu iets bedacht

Refrein ----

Dorpsbelangen en de VVD
Roepen om het hardst weer ach en wee
Altijd is er wat
De burger is dat zat
Zelfs Putter zingt al stiekem met ons mee

Refrein ---

GroenLinks en 66 Democaten
Gaan voorgoed de politiek verlaten
Vier jaar niets gedaan
Niemand laat een traan
Kies voor ons dan blijft het niet bij praten

Refrein twee maal

Vervolg

Wie dacht, dat na het zingen en het overhandigen van de PvdA cd de ceremonie afgelopen was, vergiste zich. De Schuimlikkers hadden ook een cd gemaakt, die aan Ben Steenvoorden werd aangeboden. Maar..., niet dan nadat hij het lied op die cd, samen met de canavalsprinsen, ten gehore had gebracht.

Eén ding is zeker. De cd van de PVDA is beter aan te horen dan het werkelijk tenenkrommende filmpje dat de PvdA Kampen op You Tube zette.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
video
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
2 gr.
windkr. 5