WIJDEMEERSE WEBKRANT
Van Waveren: Naam zuiveren
Wijdemeren, di 30 september 2009

De ruzie, die aan het eind van de raad van donderdag ontstond tussen Theo Reijn (CDA) en Jaap van Waveren (DBL), is nog lang niet voorbij.

Donderdagavond diende Jaap van Waveren (DBL) namens de hele oppositie een motie in waarin het college werd opgedragen om fouten in een contract met Ruud van der Wurf te herstellen, maar geen aanvullende voorwaarden te stellen, zoals het college wilde volgens de DBL voorman. Het gaat om een contract betreffende grondruil en alles wat daarbij hoort, waarmee de bouw van het Dorpscentrum mogelijk moet worden. Het college, bij monde van wethouder Gerard Abrahamse, stelde dat men nog midden in onderhandelingen zat met Van der Wurf. De motie kwam wat dat betreft volgens de wethouder op een slecht moment.

Theo Reijn, de CDA-fractievoorzitter kon zijn irrittatie niet langer onderdrukken en verweet Van Waveren enigszins indirect "particuliere belangenverstrengeling". Reijn liet het het bij die uitspraak, waarmee de zeer zware beschuldiging aan het adres van Van Waveren in de lucht bleef hangen. Wat Reijn met de beschuldiging bedoelde werd niet duidelijk. Het gevolg was wel een knallende ruzie in de raad.

Muisje krijgt een staartje


Theo Reijn (CDA)

Jaap van Waveren (DBL)

In de krant van vandaag staan de twee kemphanen weer tegenover elkaar. Jaap van Waveren eist een onderzoek naar zijn integriteit om de beschuldiging van Theo Reijn te weerleggen. Hij wil dat zijn naam gezuiverd wordt van de beschuldiging van belangenverstrengeling. Vanavond zal burgemeester Karen Heerschop met de beide fractievoorzitters spreken in een poging de lucht te klaren.

Eeuwig dwarsliggen

Theo Reijn zegt dat hij "het eeuwige dwarsliggen" van Jaap van Waveren in de zaak van het Dorpscentrum meer dan zat is. Volgens Reijn laat Van Waveren privébelangen prevaleren boven het algemeen belang. Uit het krantenartikel blijkt dat Reijn het bij belangenverstrengeling niet heeft over de privébelangen van Van Waveren zelf, maar over de persoonlijke belangen van Ruud van der Wurf, die door Van Waveren verdedigd worden. Theo Reijn stelt zich op het standpunt dat Jaap van Waveren het niet op mag nemen "voor maar één familie". Sterker nog, Theo Reijn stelt dat die stellingname van Jaap van Waveren juridisch niet is toegestaan. Reijn vindt dat die vraag uitgezocht moet worden.

Kop koffie drinken

Jaap van Waveren zegt dat hij "op een grove manier wordt beschadigd door deze meneer, terwijl ik niets anders doe dan fouten aan de kaak stellen". Van Waveren werpt iedere schijn van persoonlijke belangenverstrengeling verre van zich. Het enige contact met Ruud van der Wurf is dat ze wel eens een kop koffie met elkaar drinken. Van Waveren heeft een jurist in de arm genomen om zijn naam te zuiveren. Hij wil daarbij volledige openheid van zaken geven tot aan zijn huis en zijn bankafschriften toe. "Eerst mijn naam zuiveren, daarna zijn de excuses in het openbaar van Theo Reijn wel het minste."

Dossier Dorpscentrum Loosdrecht

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
16 gr.
windkr. 2