WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ruud Buijs uit VVD
Loosdrecht, di 29 september 2009

Ruud Buijs is uit de VVD fractie gestapt. Tussen hem en de fractie en het afdelingsbestuur bestond een verschil van mening over zijn stemgedrag.


Ruud Buys

Vriendschap

In de laatste raad werd weer duidelijk waar de schoen wringt. Ruud Buijs stemde als enig coalitielid voor de motie die DBL indiende over het conflict tussen de gemeente en Ruud van der Wurf. Ruud Buijs liet zich in zijn stemgedrag leiden door zijn relatie met Ruud van der Wurf, zoals Michiel van Balen in maart 2008 aan de WWK uitlegde.

Na Hilbrand Korver, die GroenLinks verliet en voor zichzelf begon als Het Kan Anders, is Ruud Buijs het tweede raadslid dat uit de coalitie stapt. De VVD-fractie bestaat nu nog uit drie leden. GL heeft er één. De PvdA heeft er drie. De CDA-fractie bestaat uit vijf leden. De coalitie kan dus nog rekenen op 12 van de 19 zetels.

persbericht

VVD Nieuws

Ruud Buijs stapt uit de VVD fractie

Fractie en bestuur van de VVD in Wijdemeren betreuren het, dat Ruud Buijs heeft besloten uit de VVD fractie te stappen en als zelfstandig raadslid verder te gaan.

Ruud hecht er aan vrijelijk zijn mening te kunnen geven zonder voorafgaand overleg en overeenstemming met zijn fractiegenoten. Behalve hierover zijn door fractie en bestuur in de afgelopen periode ook gesprekken gevoerd met Ruud over zijn stellingname in een aantal dossiers en over zijn frequent en langdurig verblijf in het buitenland.

Fractie en bestuur zijn van mening, dat een raadslid zich dient te houden aan de Gemeentewet, de gedragscode voor Raadsleden en het Reglement van Orde. Daarnaast dient een raadslid zich zoveel mogelijk te onthouden van inmenging in lopende privaatrechtelijke kwesties. Als raadslid dient men het algemeen belang te dienen en niet in raad en commissies de belangen van een individuele burger te behartigen.

Met het oog op het onoplosbare verschil van mening over het bovenstaande heeft Ruud aangegeven niet langer als raadslid in de VVD fractie te kunnen functioneren en heeft hij besloten de VVD fractie met onmiddellijke ingang te verlaten.

Wij waarderen de oprechtheid van Ruud en respecteren zijn besluit. Wij danken hem voor zijn jarenlange inzet voor de VVD en wensen hem veel succes.

Fractie en Bestuur VVD Wijdemeren

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
motregen
17 gr.
windkr. 4