WIJDEMEERSE WEBKRANT
In de raad voor het CDA
Wijdemeren, za 5 september 2009

In de raad voor het CDA? Haast u! Op 15 september sluit het CDA Wijdemeren de kandidaatstelling voor de gemeenteraadsverkiezingen.

persbericht

CDA Wijdemeren

Laatste oproep kandidaatstelling CDA Wijdemeren

Op 15 september a.s. sluit het CDA Wijdemeren de kandidaatstelling voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Tot die datum kunnen inwoners van Wijdemeren geschikte kandidaten voordragen. Zichzelf kandidaat stellen is natuurlijk ook mogelijk.

Voor kandidaten is het verstandig zichzelf goed te oriënteren op het raadslidmaatschap. Op de website www.wijdemeren.cda.nl staat een speciale pagina over de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. Daar is veel informatie te vinden over het raadslidmaatschap in het algemeen en het CDA-raadslidmaatschap in het bijzonder. Het gratis magazine RAAD kan worden besteld en de kennis over het raadswerk en het CDA kunnen worden getest. Daarnaast informatie over de kernbegrippen van het CDA en de training- en opleidingsmogelijkheden via het Steenkampinstituut van het CDA.

Procedure

Begin dit jaar zijn de leden van het CDA gevraagd zichzelf of anderen kandidaat te stellen. Ook op de website van het CDA zijn kandidaten gevraagd. Volgens fractievoorzitter Theo Reijn is daar goed op gereageerd. "Met de laatste oproep die we nu doen, willen we de mensen vooral wijzen op de sluitingsdatum van 15 september. Het zou jammer zijn als eventuele kandidaten zich niet realiseren dat ze nu actie moeten ondernemen. De verkiezingen van maart volgend jaar lijken misschien nog ver weg, maar er moet ook veel gebeuren voordat de definitieve kieslijst is vastgesteld. Als eerste gaat de ingestelde vertrouwenscommissie met alle kandidaten gesprekken voeren. Vervolgens stellen zij een groslijst op die door het bestuur wordt besproken. Uiteindelijk bepalen de leden wie er op de lijst komen en op welke plaats dat zal zijn. Dat gebeurt in november tijdens een speciale ledenvergadering waarin ook de lijsttrekker wordt gekozen. Daarna zal de lijst met 25 – 30 kandidaten worden gepresenteerd."

Informatie en aanmelden

Wie vooraf meer informatie wil hebben kan contact opnemen met Alexandra Luijer (bestuursvoorzitter), telefoon: 06 - 51 79 64 22, e-mail: voorzitter at wijdemeren.cda.nl of met Theo Reijn (fractievoorzitter), telefoon: 06 - 22 50 21 71, e-mail: fractie at wijdemeren.cda.nl.
Aanmelden kan bij: Bestuur CDA Wijdemeren, t.a.v. de heer R.J.T. Wever, secretaris, Moerendael 25, 1241 HT Kortenhoef. Telefoon: 035 – 656 10 75, e-mail: secretaris at wijdemeren.cda.nl.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2